O bună parte din noi realizează că boala poate schimba un om, dar câți și-au pus întrebarea cum arată o persoană după un tratament îndelungat de COVID-19? Persoanele care încă mai cred că noul tip de coronavirus nu este periculos, mai ales pentru tineri, trebuie să afle povestea unui bărbat din SUA, asistent medical de profesie, pasionat de sport.

Mike Schultz, de 47 de ani, a fost la un pas de a-și pierde viața pe patul de spital după ce a fost infectat cu COVID-19. Acesta a ajuns de nerecunoscut în doar 8 săptămâni, după ce a slăbit 22 de kilograme din cauza bolii.

Din mușchii impunători ai bărbatului nu a rămas mai nimic. Asistent medical în San Francisco, acesta presupune că s-a infectat la o petrecere care a avut loc la mijlocul lunii martie. Dacă în prima fază a bolii a avut doar tuse ușoară, uite că treptat starea lui s-a agravat. Când a făcut febră de 39,5 grade și îi era greu să respire acesta a mers la spital:„Fiind asistent medical, mi-am dat seama că nu era de bine. M-au internat pe loc”, a povestit Mike Schultz pentru CNN.

Timp de șase săptămâni acesta a fost în stare gravă, plămânii lui fiind ventilați mecanic. În cele 57 de zile bărbatul, în urma complicațiilor, a slăbit 22 de kilograme și nu-i venea să creadă ochilor când s-a privit pentru prima dată în oglindă. „Nu mi-a venit să cred că sunt eu. Îmi răseseră barba pentru a-mi face traheotomie, nu aveam idee cât timp am stat internat. Aproape că m-au dat lacrimile când m-am privit în oglindă”, a mai povestit acesta pentru CNN.

Recent acesta a fost externat și încă mai este slăbit, așa că este nevoit să ia pauze dese atunci când se plimbă, deoarece încă mai respiră greu. Mike și-a promis că după ce prinde la puteri se apucă din nou de sport.

Sursa foto: Instagram