Saptămâna trecută a avut loc evenimentul internațional de modă Romanian Fashion Philosophy, iar doi designeri din Moldova au reconfirmat faptul că statutul din diplomele lor de absolvire nu este un verdict, că a lăsă liber un fotoliu într-o instituție de stat nu este o pierdere, ci mai degrabă un câștig din care recurge satisfacția de a fi liber profesionist, antreprenor din vocație, designer cu suflet și inimă.

Este vorba despre creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca și designerul Cristina Cujba. Sunt femei împlinite moral prin faptul că își îndeplinesc misiunea și lăsă în urma lor nu răspunsuri la petiții sau dosare câștigate în favoarea unei instituții de stat.

O fac prin artă și lucruri prin care și-au propus să schimbe la nivel „microscopic” tendințele în modă și vor să învețe femeile să-și poată dezvolta cele mai potente laturi ale lor: feminitatea, rafinamentul și subtilitatea.

 

Un duet creativ

Creatoarea de pălării Iuliana Chiroșca a prezentat la București colecția sa de pălării JA/SS-2019, intitulată „Fluturi in stomac”, pe care a servit-o în ținute elegant-formale, toate marca Privilege Tuxedo.

Ambele femei, fondatoare ale companiilor sale, au fost în trecut funcționari publici în cadrul direcție juridică a Serviciului Fiscal de Stat.

Concept, colecție, idee

„Am luat această decizie pe ultima sută de metri cînd am văzut prestația Privilege Tuxedo la Moldova Fashion Days. Atunci am rămas pur și simplu exaltată de conceptul acestei colecții și liantul dintre fiecare piesă vestimentară care avea menirea să formeze un tot întreg, o colecție integră, bine gândită. Mai bine zis o idee corect realizată în contextul unei prezentări de modă, fapt care nu este de ignorat atunci cind este vorba de o prestație pe podiumurile din afara țării. Abia mai târziu am aflat că Cristina Cujba este și ea ieșită din același incubator ca și mine, Serviciul Fiscal de Stat”, povestește Iuliana Chiroșca.

Uite așa se nasc duete celebre și colecții de succes!

Baftă în toate, fetelor! 

Sursa foto: Arhiva personală