Ți se electrizează părul de fiecare dată când îți pui o pălărie sau te îmbraci cu un pulover? Știm că este extrem de frustrant. De vină sunt, de cele mai multe ori, chiar accesoriile sau hainele pe care le porți. Când două materiale similare se întâlnesc pe vreme rece și uscată – în acest caz, părul și materialul articolelor vestimentare – firele de par se separă și obții acel efect absolut enervant, pe care nu știi cum să îl oprești.

Chiar dacă pare imposibil de rezolvat, un păr electrizat poate reveni la normal cu trucurile potrivite. Mai mulți hairstylisti au dezvăluit câteva secrete pe care le poți folosi în acest sezon.

1. Folosește un șampon hidratant

În timpul sezonului rece, când aerul este mult mai uscat decât de obicei, este recomandat să folosești un șampon intens hidratant. Acest lucru te va ajută să eviți sensibilizarea și subțierea firului de par, precum și ruperea acestuia.

Apoi, un par puternic și hidratat va fi mult mai puțin predispus la eletrizare, chiar și atunci când porți pulovere, pălării, berete sau căciuli.

2. Utilizează un uscător de par ionic

Un asemenea uscător te va ajută enorm pe timpul iernii, când vine vorba despre par electrizat. Ionii negativi emiși de acesta ajută la uscarea mai rapidă a părului, fără a fi nevoie să folosești temperaturi foarte înalte.

3. Folosește un ulei de par

Dacă nu utilizai deja un ulei de par, este timpul să îl adaugi în rutină ta de îngrijire. Alege un produs care să îți lase părul moale și hidratat.

Acesta îți va hidrata în profunzime părul, țînând electrizarea la distanță. În plus, îți oferă protecție la căldură, în cazul în care folosești placă sau ondulator. Aplică o cantitate mică pe firele de par, masând cu blândețe vârfurile și lungimea, imediat după dus. Când părul se va usca, vei observă imediat efectul!

4. Cumpără șervețele anti-electrizare

Dacă metodele de mai sus nu au încă efect, iar părul tău se electrizează în continuare, este timpul să recurgi la o soluție directă și eficientă, care își face efectul pe loc.

5. Curată-ți peria pentru par

Știai că peria reprezina un factor esențial când vine vorba de par electrizat? Dacă această nu este curățată constant, va acumula sebum, praf și alte impurități care se vor întoarce de fiecare dată pe scalpul tău sau pe firele de par. Cu cât părul este mai murdar și mai uscat, cu atât electrizarea își va face apariția mai des.

Așadar, curățarea periodică a periei te va ajută nu numai să ai un par curat, ci și să ții electricitatea statică la distanță. Folosește un săpun blând și spală peria măcar o dată pe săptămâna!

Sursa

 

Distribuie articolul: