Dormitul într-un pat cu partenerul înseamnă să te trezești mai obosită decât când te-ai culcat? Ei bine, adevărul este că această problemă este oarecum „comună”, multe cupluri se confruntă cu această problemă, însă diferența constă în cum este soluționată această mică neplăcere. Clarificăm subiectul în cele ce urmează. 

Există oameni pentru care a împarți un pat înseamnă se trezească mai obosiți decât erau când s-au dus la somn și azi știm mai mult ca oricând cât de important este somnul în ceea ce privește starea noastră generală de bine și capacitatea de a ne concentra la job.

Există oameni pentru care a împarți un pat înseamnă se trezească mai obosiți decât erau când s-au dus la somn și azi știm mai mult ca oricând cât de important este somnul în ceea ce privește starea noastră generală de bine și capacitatea de a ne concentra la job. Sunt parteneri care trebuie suporte afecțiuni medicale precum sforăitul profund, și se pare nu sunt chiar puțini aceștia, de aceea experții recomandă următoarele tips-uri care pot ajuta rezolvați problema, fară puneți în pericol relația.

Încearcă aceste 5 metode înainte de a te decide dormi separat de partenerul tău, sau când ai decis deja asta:

Nu îți critica partenerul și nu da vina pe el

Terapeutul Mishay Butler-Ozore a declarat pentru publicația SELF: „În loc folosești „TU”, spune „Am probleme cu modul cum mă odihnesc si mi-aș dori sa încercăm împreună să ne îmbunătățim calitatea somnului.” A ridica problema gentil și cu spirit de echipă va rezolva jumătate din neînțelegeri, în timp ce a-l învinovăți îl poate doar îndepărta pe partener.

Fii empatică și înțelegătoare

Sunt șanse mari daca tu nu dormi bine, nici partenerul tău nu o facă. Dacă sforăie sau se întoarce toată noaptea de pe o parte pe alta înseamnă nu numai te deranjează pe tine, dar și el nu poate dormi profund, odihnitor.

Oricare ar fi motivul, arată-i compasiune și empatie și, astfel, gandindu-te și la starea lui, nu numai la a ta, relația voastră va fi mai puternică chiar și în fața neplăcerilor din somn.

Descoperă cauza problemei

Cei mai mulți dintre partenerii care nu vor mai împartă patul cu persoana iubită întâmpină probleme ce țin de afecțiuni medicale, sunt foarte puțini cei care nu își mai doresc își petreacă noaptea alături de partener doar așa din obișnuință de a avea un întreg pat doar pentru ei, indică doctor Aysola, profesor în medicină somnului.

De la apnee de somn, când respirația se oprește în mod repetat, la boli neuromusculare, toate acestea pot fi cauze ale unui somn de proastă calitate. Și toate pot fi tratate într-o măsură sau alta. Consultăți medicul curent și apoi un specialist în somnologie.

Fii creativă cu soluțiile

 

Există forme extreme de separare a partenerilor, unii dintre ei ajungând să doarmă în camere separate, să aibă nu numai un pat separat, ci un dormitor doar al lor etc. Pentru unii chiar poate fi dăunător privind buna funcționare a relației, alții pur și simplu nu au atâtea camere la dispoziție pentru acest tip de „sleep divorce”.

Așadar, dacă nu ai cum să dormi separat sau, pur și simplu, nu îți dorești, găsește soluții creative și la îndemăna încă de la început, până la rezolvarea cauzei principale: măști pentru ochi, dopuri de urechi, aparate care produc white noise, draperii opace, orice poate contribui la reducerea stimulării senzoriale care te ține trează sau într-o stare de semi-adormire.

Dacă totuși vă separați

Dacă, după ce ai încercat tot ce ți-a stat în putință problema persistă și ați decis împreună ar fi mai sănătos pentru fiecare în parte odihniți separat, atunci măcar faceți-o cu responsabilitate, așa încât nu lăsați această decizie afecteze relația.

tu primele schimbări, cum ar fi te asiguri aveți în continuare parte de intimitate, creând momente speciale pentru manifestarea apropierii. Uneori puteți stați împreună în același pat până simțiți adormiți și, abia apoi, unul dintre voi se poate retrage la el în cameră. Ceea ce pare a fi o distanțare, poate, de fapt, reaprindă un fel de pasiune adolescentină.

Sursa: Andreearaicu.ro

Distribuie articolul: