Shakira e una dintre cele mai îndrăgite vedete. Cântăreața a cucerit publicul din toată lumea prin mișcările ei senzuale  și piesele ritmate. La 46 de ani, aceasta are un corp de invidiat.

Antrenoare personală a Shakirei a declarat că vedeta își menține corpul datorită rutinei și planului de exerciții creat special pentru ea. Nu contează cât de încărcată e ziua ei, acesta găsește timp, cel puțin 15 minute, pentru a face exerciții fizice.

Numele ei complet este Shakira Isabel Mebarak Ripoll. S-a născut și a crescut în Barranquilla, Columbia, și a devenit cântăreață la vârsta de 13 ani. Când era adolescentă, Shakira era brunetă, cu sprâncenele groase și era puțin mai bronzată.

Așa arăta vedeta la 15 ani:

Foto: ENDANTE

Shakira s-a îndrăgostit pentru prima dată de muzică când avea doar 4 ani. Tatăl ei a dus-o la un restaurant oriental, unde a auzit toba Doumbek, care este tradițională pentru muzica din Orientul Mijlociu și care însoțește de obicei dansul din buric. De fiecare dată când învăța un nou număr de dans, îl prezenta în fața colegilor de la școală, ceea ce i-a adus titlul de fata care dansează din buric. Între 10 și 13 ani, a fost invitată la evenimente din Barranquilla care i-au adus o oarecare recunoaștere.

Shakira când avea 16 ani

Foto: ENDANTE

În 1993, Shakira a fost invitată să cânte la Festivalul Internațional de Muzică Vina Del Mar, deși nu era foarte cunoscută. Festivalul urmărea să ofere tinerilor artiști aspiranți o șansă de a-și prezenta creațiile muzicale talentate. Shakira avea 16 ani când a interpretat piesa Eres (Tu ești) la festival, câștigând trofeul pentru locul 3. Aici l-a întâlnit pe Ricky Martin, în vârstă de 21 de ani, care a fost unul dintre jurații care au votat-o și care era, de asemenea, pe punctul de a-și începe cariera muzicală.

Avea doar 17 ani când a jucat în telenovela Oasis, care a fost foarte populară Columbia, Venezuela și Ecuador.

Foto: ENDANTE

 

Cum arăta Shakira la 18 ani

Distribuie articolul: