Ia cu tine prânzul de acasă, îmbracă cea mai frumoasă cămașă tradițională pe care o ai și vino la cel mai mare ospăț cu miros de IE. Revista EA.md și Asociația KLumea te invită pe 24 iunie, de ZiuaUniversală a IEI, la cea de-a V-a ediție a „Ospățului Sânzienelor” – prânz de fete în ii care se ține pe iarba din fața Catedralei, chiar în centrul Chișinăului.

Ai garantate din partea noastră socializarea, specialiști care știu să facă IE și te pot învăța și pe tine, mame care educă pruncilor din fașă încă dragostea pentru tradiții și multe ii. Cheamă gașca de prietene și savurați împreună gustul prânzului pe iarbă, purtând ii – așa precum strămoșii o făceau.

Învităm cu drag la eveniment toate grupurile de meșterițe din țară care creează IE și o promovează oriunde: Grupul „Șezătoare Basarabia”, „Măiestria”, meșteri populari, colaboratori ai instituțiilor de cultură care poartă și valorifică aceste obiecte de artizanat, interpreți de folclor și dansatori, profesori universitari, grupuri folclorice de copii și tineri și toată lumea care poartă IA în suflet și în viața de zi cu zi.

Copiii vor avea parte de jocuri educative din partea EduJoc, iar maturii de discuții despre motive, elemente și IE cu cele mai iscusite meșterițe și cunoscătoare de ii ale acestei țări. Luați cu voi și o păturică, apă pentru hidratare și multă curiozitate pentru cele mai prețioase realizări manuale ale neamului nostru.

Vezi edițiile precedente ale Ospățului!

De Sânziene se poartă doar IE. Imagini exclusive de la evenimentul de ieri

Au adus un tribut bluzei tradiționale, de Ziua Internațională a IEI! Pozele oficiale de la „Ospățul Sânzienelor”, ediția a III-a

Noi fotografii de la Ospățul Sânzienelor! Așa am celebrat Ziua Universală a Iei (Foto)

Cele mai frumoase femei în ii, adunate la „Ospățul Sânzienelor” (Galerie Foto)