Dacă n-ai mai încercat cartofi dulci, trebuie neapărat să o faci. Cartoful dulce este o sursă importantă de betacaroten, cunoscut ca precursor al vitaminei A, un puternic antioxidant care dă culoare acestei legume atât de versatile.

Cartoful dulce poate avea mai multe varietăţi de culoare, de la portocaliu, la mov sau chiar maro. De aceea este indicat ca atunci când este consumat să nu se îndepărteze coaja subţire, deoarece conţine numeroase fibre, potasiu şi quercitină – substanţă recunoscută pentru efectele sale antioxidante excepţionale. Nu acelaşi lucru se poate spune despre cartoful clasic, alb, a cărui coajă este toxică!

Ingrediente:

  • 1 cartof dulce mare
  • 1 căţel usturoi
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 5 linguri năut fiert
  • 1 lingură tahini (pastă de susan)
  • 1/2 lămâie
  • sare și piper

Preparare: 

Curăță cartoful dulce de coajă, taie-l cubulețe și pune-l într-o tavă cu 2 linguri de ulei, sare și piper. Amestecă bine condimentele cu cartofii și dă la cuptor la 200 de grade până cartofii se înmoaie. Pune într-un blender năutul, tahini, usturoiul și cartoful și amestecă bine până obții o pastă. Pune suc de lămâie și servește hummusul cu pită de casă.

SURSA

Vezi și: Friganele cu ou, branză de vaci și fructe – un mic dejun sănătos, pe placul tuturor

Distribuie articolul: