Focurile de artificii și spectacolele pirotehnice vor fi interzise în locurile publice pe 14 octombrie, când se marchează Hramul orașului Chișinău. Decizia a fost luată de autoritățile municipale, în semn de solidaritate cu victimele exploziei de pe Bulevardul Moscovei din Capitală.

O dispoziţie privind interzicerea focurilor de artificii a fost emisă de către primarul interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu.

Decizia a fost luată ca urmare a exploziei produse în blocul de locuinţe de pe Bd. Moscova, 11/5 din sectorul Râşcani, în seara zilei de 6 octombrie 2018 şi în semn de solidaritate cu victimele şi familiile acestora.

La începutul lunii octombrie, organizatorii Zilei Naționale a Vinului au renunțat și ei la focurile de artificii, din considerente financiare.

Amintim că explozia din Bd. Moscovei a avut loc pe 6 octombrie, în jurul orei 22:40. Deflagrația a luat viețile a patru persoane: a unei femei și a copilului ei de patru ani și a doi soți care veniseră din Israel să-și vadă copiii și nepoții. Datele preliminare arată că, cel mai probabil, cauza deflagrației a fost o butelie de gaz, utilizată de locatari.

Sursa