În timpul sarcinii, hidratarea este esențială atât pentru tine cât și pentru bebeluș. De aceea, în acest material vorbim despre apa – importantă pentru fiecare dintre noi. 

Trebuie să menționăm că necesitățile de apă în sarcină, diferă de la un trimestru la altul. Conform doc.ro, femeilor însărcinate li se recomandă să consume cu aproximativ 300 ml mai multă apă pe zi decât femeilor care nu sunt însărcinate și care nu alăptează, spun investigatorii. 

Autorii unui studiu au descoperit că, pe măsură ce femeile au avansat cu sarcina, acestea s-au confruntat cu subhidratarea în al doilea trimestru și în prima parte a celui de-al treilea trimestru. Deoarece majoritatea femeilor au rămas active în al doilea trimestru, au înregistrat adesea o creștere a producției de apă. Dacă această apă pierdută nu a fost înlocuită în mod adecvat, a contribuit la subhidratare.

Mai mult de atât, apa combate afecțiunile renale și hepatice atât la mămică, cât și la copil.

Iar dacă te temi de vergeturi, consumul de apă te va ajuta și în acest sens. Ea contribuie la intinerirea pielii pe măsură ce burtica îți crește, fiindcă volumul de sânge crește în mod semnificativ.

Indiferent dacă îți este sete sau nu, indicat este să bei între 8-12 pahare (200 ml) pe zi. Dacă faci sport, ai nevoie și de mai multă apa. Trebuie sa stii ca doar apa îți poate asigura o hidratare adecvată. 

Cum se poate menține hidratarea de-a lungul zilei?

  • Un pahar cu apă la trezire poate fi o modalitate bună pentru a stimula obiceiul de a bea apă regulat.
  • Apa poate fi pusă într-o sticlă, dacă se poate gradată, pentru a avea control asupra cantității băute de-a lungul zilei.
  • Persoanelor cărora le este greu să bea apă ca atare pot pune o felie de lămâie sau o frunză de mentă zdrobită, pot bea și ceai de plante (se va întreba medicul ce fel de ceai este sigur în sarcină) și câte un smoothie de legume și fructe, fără adaos de zahăr.

Consumul multor lichide în timpul sarcinii poate face minuni:

 ușurarea constipației (și, prin urmare, scapi de hemoroizi),

  • hidratarea pielii,
  •  reducerea edemelor,
  • scăderea riscului atât de infecții ale tractului urinar,
  • reducerea riscului de travaliu prematur.

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: