Motivul amenințărilor la adresa actriței Jennifer Aniston a fost intenția publicației National Enquirer, de a lansa un articol despre hărțuirea vedetei de către producătorul Harvey Weinstein, la una dintre premierele de film.

Au apărut detalii noi despre procesul producătorului de film Harvey Weinstein, acuzat de fapte criminale cu caracter sexual. În ajunul verdictului, Curtea Supremă din Manhattan a făcut publică corespondența electronică pe care o avea inculpatul cu asistenții săi. Un interes deosebit a fost reacția lui Weinstein la multitudinea acuzațiilor de hărțuire sexuală din toamna lui 2017. Astfel, aflând despre intenția publicației National Enquirer de a publica un articol despre hărțuirea la adresa actriței Jennifer Aniston, care s-a petrecut la premiera filmului „Prețul trădării” în 2005, el a trimis o scrisoare de amenințare: „Trebuie să o omorâm pe Jen Aniston”, relatează Dailymail.co.uk.

Aceste lucruri au fost confirmate de o prietenă apropiată a actriței: „Jennifer a recunoscut prietenei sale că la premiera filmului „Prețul trădării” din 2005, Weinstein a hărțuit-o, lipindu-se de spatele ei cu întreg trupul. De-a lungul anilor, acesta deseori îi admira decolteul și se comporta necorespunzător, făcând-o pe Jennifer să se simtă penibil. Sursa susține că Harvey a fost îndrăgostit de Aniston de mult timp și a vorbit constant despre cât de fierbinte arată”

Articolul despre care s-a vorbit mai sus așa și nu a fost publicat, însă într-un interviu pentru Variety, Jennifer Aniston a spus despre comportamentul lui Weinstein din acea seară din 2005, că a fost „porcesc”: „Îmi amintesc că stăteam la o masă cu Clive Owen. Producătorii noștri și prietenul meu s-au așezat cu noi. În acel moment s-a dus la masă și i-a spus prietenului meu să  se mute. Am fost șocată și prietenul meu i-a făcut loc. Acesta este un comportament nepoliticos și porcesc”

Daily Mail a publicat, de asemenea, adresările lui Weinstein către prietenii săi influenți, inclusiv Jeff Bezos și Michael Bloomberg, pentru a-l ajuta la rezolvarea crizei, precum și un mesaj din partea fostului partener de afaceri, al producătorului și fratelui său, Bob Weinstein, în care îl numește pe Harvey „prădător sexual”. „Meriți o condamnare pe viață pentru sălbăticie, imoralitate și inumanitate, precum și pentru toate acțiunile tale. După spusele tale, totul s-a întâmplat de comun acord. Atunci de ce te afli într-un centru de reabilitare? Dependență sexuală. Nu cred. Probabil ești tratat pentru prădare sexuală și cruzime. Mă rog ca acesta să fie un adevărat iad pentru tine. Este locul potrivit pentru tine acolo”, a scris Bob.

Amintim că peste 80 de femei s-au plâns pe hărțuirea sexuală din partea lui Harvey Weinstein, printre care Angelina Jolie, Uma Turman, Gwineth Paltrow, Salma Hayek și multe altele. Bărbatul a fost concediat din propria companie și dat afară din rândurile Academiei de Film Britanice. Însuși Harvey, cât și apărătorii lui infirmă acuzațiile de hărțuire sexuală și violuri, declarând că actele sexuale au fost „de bună voie”.

La sfârșitul lunii februarie curent, Harvey Weinstein a fost găsit vinovat, în acțiunile cu caracter sexual, la adresa asistentei producătorului, Miriam Haley, în 2006, dar și în violul de gradul trei ce presupune contactul sexual fără acord, a cărei victimă a fost Jessica Mann. Acesta riscă 25 de ani de închisoare, iar verdictul va fi dat pe data de 11 martie.