Zilele trecute, UN Moldova a lansat Mişcarea de solidaritate pentru egalitate de gen „Bărbații susțin femeile”. Printre primii protagoniști ai proiectului, se numără Ivan Guzu, Petru Hadârcă și Artur Cerari - bărbați de succes, care susțin egalitatea de gen, mărturisindu-și solidaritatea într-un videoclip din cadrul campaniei. În clip, GUZ se afișează în timpul unei plimbări cu fetițele lui - gemenele Alisa și Sonia.

Ivan Guzu:

„La noi în țară, îngrijirea copiilor deseori cade doar pe umerii femeilor și prea puțini cunosc că un copil educat de mamă și de tată crește mai fericit, de aceea eu, ca proaspăt tătic, pe lângă cariera de artist, vreau să muncesc și la cea de tată. Alături de soția mea, bineînțeles”, a mărturisit artistul, în clip.

1

 

Petru Hadârcă, directorul Teatrului Național „Mihai Eminescu”:

„Mă mândresc de fiecare dată când aud despre succesele soției mele. Ca o femeie să reușească în carieră, ar trebui ca soțul neapărat să-și sume anumite responsabilități și griji în familie. Mă bucur foarte mult că am reușit ambii, pentru că atunci când ai alături de tine o femeie împlinită profesional, ai o femeie fericită.”

fe

Artur Cerari, baronul romilor din Republica Moldova:

„Cred că a trecut vremea aceea, când bărbatul bătea cu pumnu-n masă și lua decizia finală în șatră și în casă, iar pe umerii femeilor cădeau toate grijile ce țin de familie, casă și copii. Femeile rome trebuie să învețe și să-și construiască o carieră, iar noi, bărbații, trebuie să le susținem și să ne mândrim cu ele.”

cats

„Bărbații susțin femeile” (HeForShe) este o mișcare de solidaritate ce angajează bărbați și băieți în calitate de susţinători, prin a rupe tăcerea și a-şi face auzită vocea în realizarea egalității de gen. Acest spot sparge stereotipurile din spațiul domestic și a fost conceput de Programul ONU „Femeile în politică”, în parteneriat cu Atelierul „Sergiu Prodan PR & Publicitate”.

Foto: captură video

Sursa video: YouTube/UN Moldova

Distribuie articolul: