Ieri 6 iulie, LUPII lui Calancea, Surorile Osoianu și Guz au lansat melodia pe care o așteptam cu toții. „Purtata” este o piesă veche de folclor, reinterpretată superb de artiștii noștri. 

O îndrăgești din prima

Purtata este una dintre cele mai vechi piese românești, avându-și originea în sătucul Căpâlna. La hotarele lui, se făceau hore, la care fetele nemăritate veneau în pașii acestui dans, cântând melodia. Tinerii admirându-le, însăilau ideea unei pețiri.

Interpretarea piesei de către surorile Osoianu în aranjamentul gândit de Alex Calancea și prezența voinică a Lupilor împreună cu GUZ, s-au prins într-un tot întreg, combinația fiind completată de o poveste pe care o veți descoperi în videoclip”, este mesajul transmis pe pagina oficială a trupei.

„Atunci când se întâlnesc Lupii lui Calancea cu Surorile Osoianu, răsună văile și înălțimile, iar folclorul reînvie în toată splendoarea sa prin povestea lor cântată. Și te bucuri, și te uimește, și fiorii te încearcă, și te minunezi că toate astea izvorăsc din neamul tău. Tot ce s-a transmis din moși strămoși până la surorile Osoianu și ce au preluat pentru perpetuare marile artiste, ia o nouă haină în mâinile Lupilor și devine expresie a modernului cu profund respect pentru tradiție”, a transite Alex Calancea într-un mesaj pe Facebook.

Fanii au îndrăgit muzica din primele note și nu au ezitat să încurajeze artiștii: „ O combinație Puternică de Artiști cu stil, mesaj, detalii, armonie. Admir tot ceea ce faceți! … Inefabil, jos pălăria!!”, „wow, asta-i alt nivel”, „O combinație superbă! Respect! Ținem folclorul sus”, „Acel moment când ești departe de casă, lucrezi în schimbul de noapte, ieși la pauză și asculți asta. Wow! Piele de găină! Va iubesc!”, etc.

Până la ora actuală videoclipul a adunat deja peste șase mii de vizualizări.

Sursa: Youtube / LUPII lui Alex Calancea