În timpul pandemiei s-au închis frontierele și s-au anulat călătoriile și mulți au pus pașaportul în dulap. Între timp, oricine visează la plajă, la vacanță și la toate bunătățile lumii… Imaginar poți face o mică plimbare pe străduțele înguste ale Barcelonei, să simți mirosul mării, dacă vei coti la stânga vei vedea niște statui vii și, în sfârșit, ajungi în renumita piață La Boqueria. Ochii îți fug în toate părțile, iar mirosurile te copleșesc, căci e o adevărată Mecca gastronomică! Piața Boqueria este locul unde fiecare gustă toate fructele de mare și peștele proaspăt pe care le gătesc bucătarii zâmbitori. 

Acum, însă, aceiași oameni pot să se simtă în Italia, Spania sau Norvegia și să se răsfețe cu cel mai proaspăt pește, creveți și alte fructe de mare. Și nu trebuie să urce în avion pentru asta. Noul magazin Ocean Fish a amenajat în inima capitalei (str. Miorița 1) un loc spațios, luminos și frumos, unde pot fi găsite cele mai bune și proaspete produse de mare și ocean. 

Au mai rămas doar ore până la deschiderea celui de-al 5-lea magazin Ocean Fish. Este dis-de-dimineață. În spatele geamurilor acoperite cu imagini impresionante din Norvegia, angajații Ocean Fish roiesc prin magazin. Două angajate termină să lustruiască încă o dată vitrinele și ușile frigiderelor pline cu tot felul de produse de mare. Un bărbat urmărește cum pâinea și plăcintele cu brânză și spanac prind crustă în cuptor și răspândește prin magazin mirosul cald de casă și grijă părintească. Pe fundal se aud șoapte și pași grăbiți, în timp ce un tânăr aranjează concetrat peștele proaspăt pe un pat de gheață mărunțită.

Aici, produsele de mare au o importanță aparte. Orezul pentru sushi este pus la fiert. Legumele proaspete sunt tăiate julienne, iar somonul este feliat subțire, ca să se topească în gură. Au mai rămas doar câteva clipe până ușile noului magazin vor fi deschise pentru toți locuitorii și vizitatorii capitalei. În aer plutește un nor de încordare și suspans. Toți s-au echipat cu mănuși și măști, iar liniștea se așterne. Urmează un sunet de claxon lung și anunțul ușor emoționat al managerului: ușile se deschid și „Suntem gata!”.

Ocean Fish este locul care organizează tururi imaginare prin Italia fierbinte, cu fructe de mare ușor sărate, completate cu legume coapte, scăldate în ulei de măsline extravirgin. Tot aici cumpărătorul poate gusta și bucate spaniole. Crevetele în cuib de cartof îi va aminti de mare și orele lungi petrecute pe plajele nisipoase. Piciorușele de broscuțe, crocante și potrivit condimentate, îi vor pregăti și de un rendez-vous imaginar prin Franța. 

„Propunem peste 30 de feluri de pește și fructe de mare refrigerate, adică prinse, răcite cu gheață, pentru a-și menține prospețimea și temperatura și pentru a fi gătite și consumate timp de 14 zile”, povestește Alexandru Mâță, director executiv al companiei Ocean Fish Moldova.  

Lucrul care face Ocean Fish special, pe lângă sortimentul bogat de pește și sushi delicioase, este că vizitatorii pot alege orice produs proaspăt și bucătarul îl va găti chiar acolo, în doar șapte minute. Dacă vă este poftă de creveți, un bucătar cu mișcări calculate va lua talgerul cu creveți proaspeți, va turna puțin ulei pe tigaia încinsă și va începe magia. Când uleiul începe să sfârâie, bucătarul toarnă creveții fragezi, îi întoarce pe toate părțile, cu grijă, timp de trei minute. Apoi creveții rumeniți fac o baie de sos picant într-un bol și ajung la client.

Clienții pot lua mâncarea proaspăt gătită acasă și savura alături de cei dragi.

Distribuie articolul: