Lanţul de librării Cărtureşti îşi extinde operaţiunile pe piaţa din Republica Moldova, unde va intra cu primul magazin la Chişinău, potrivit oficialilor companiei, scrie Ziarul Financiar.

„Deschidem un magazin pe 380 de metri pătraţi în centrul comercial MallDova (deţinut de Anchor Grup-n.red), singurul centru din Chişinău. Această piaţă are nevoie de o ofertă largă şi completă de carte, de aceea am ales să deschidem la Chişinău. Cred că impactul pe piaţa culturală va fi foarte mare“, a spus pentru ZF Şerban Radu, unul din cei doi acţionari ai lanţului. Magazinul va conține cărți, suveniruri, pixuri, carnete și căni personalizate.

Mai multe companii româneşti s-au extins pe piaţa din Republica Moldova, printre care Elefant.ro (shopping online), Arabesque (bricolaj), Betty Ice (îngheţată), Ion Moş (condimente), Prețuri pentru Tine (retail de îmbrăcăminte) sau Teraplast (tâmplărie PVC).

Reţeaua Cărtureşti a reuşit să ajungă anul trecut la afaceri de 28 de milioane de euro iar pentru acest an oficialii estimează să crească.

 

Distribuie articolul: