Gurmanzii din toată lumea nu pot rămâne reci la blogurile culinare sau la postările pe Instagram și alte rețele sociale în care apar bucate delicioase, frumos aranjate în farfurie, cu tot felul de chițibușuri gustoase în jurul farfuriilor și tacâmurilor care numai sporesc pofta de ceva bun. În spatele unor postări de acest gen stă multă muncă.

Ne-am cerut la food bloggerița Liuba Florica pentru a urmări îndeaproape întreg procesul. Sosul, sau așa-zisul dressing pentru salata Cesar, atenție, cu creveți, se pregătește din iaurt grecesc, parmezan ras, lapte, ulei de măsline, pastă de anşoa, usturoi, muştar de Dijon, care se înțeleg de minune cu sarea, piperul negru proaspăt măcinat (după gust), sucul de lămâie, proaspăt stors. Creveții condimentați se trec prin tigaia grill încinsă, după care se asamblează salata. Se adaugă roșii, pesmeți pregătiți la cuptor, frunze de salată și parmezan.

 

Urmează partea creativă. Liuba fotografiază ceea ce a gătit. Fundalul într-o fotografie pentru un food blog este vital. Acesta nu trebuie să fie mult prea aglomerat, căci are menirea de a pune doar niște accente în compoziție, scoțând în evidență culorile sau ingredientele bucatelor pregătite. Liuba și-a amenajat un mini studio la ea la balcon.

„N-au ieșit deloc rău pozele, am să le mai prelucrez un pic, vor fi perfecte pentru blog. Eu folosesc lumină naturală, așa că gătesc și fac poze pentru blog dimineața mai devreme, ca să păstrez efectul cât mai natural”, povestește Liuba.

Vedeți rețeta integrală pe blogul Liubăi Florica, floricacuisine.wordpress.com. Dar de unde pasiunea Liubăi pentru gătit?

„Pasiunea a existat întotdeauna, dar nu atât pentru gătit, cât pentru mâncat gustos. La noi în familie,bunica m-a cucerit cu plăcintele pe care le făcea în cuptor, pe cenușă. Eu am început mai mult să gătesc când m-am căsătorit, să o cuceresc , e o artă să gătești, bărbații iubesc să mănânce gustos, femeile care pot găti au un plus, asta e foarte interesant, intrigant. Câțiva ani la rând am tot ezitat să creez un blog, într-o zi o prietenă m-a convins să intru pe wordpress.”

În iunie, blogul floricacuisine face un anișor. Îi dorim gospodinei inspirație și savori irepetabile în bucătărie și de-acum încolo, iar nouă tuturor poftă bună.