Interviurile de angajare reprezintă, de multe ori, cea mai mare provocare pentru viitorii angajați. Din păcate, mulți pică interviurile din cauza unor greșeli. Însă, din fericire acestea pot fi prevenite, tot ce trebuie să faci, este să te informezi înaintea întâlnirii. Iar acest articol îți va fi de mare ajutor. 

Iată câteva greșeli pe care să nu le mai repeți:

Foto: businessmagazin.ro

Nu întârzia

Oricât de banal ar suna acest sfat, adevărul e că angajatorii pun mult preț pe impresia primei întâlniri, iar punctualitatea e un criteriu de departajare esențial între candidați. Ai grijă să fii la locul de întâlnire cu cel puțin 15 minute înainte.

Nu adresa întrebări banale despre companie și activitate

Dacă ajungi în fața conducătorului, e imatur și neprofesionist să întrebi: „Cu ce vă ocupați mai exact aici?”. Vei părea superficial în fața angajatorului. Se presupune că, dacă te afli pe scaunul candidatului, știi deja tot ce se poate despre companie. Sau, cel puțin, așa ar fi normal.

Foto: wall-street.ro

Pregătește-te pentru întrebarea „Unde te vezi peste 5 ani?”

Aproape că nu este angajator care să nu te întrebe „Unde te vezi peste 5 ani?”. Trebuie să ai un răspuns. Pentru că un alt secret al reușitei la interviurile de angajare este să spui de cât mai puține ori „nu știu”. Prin urmare, vino cu un răspuns. Ce răspuns? Aici depinde de angajatorul tău, dar și de aspirațiile tale personale. Ideal ar fi să te duci în zona evoluției profesionale la nivel de cunoștințe și abilități. Adică poți spune „mă văd dobândind cât mai multe cunoștințe și experiențe, care să mă ajute să mă mențin în rândul celor mai buni profesioniști”. Evită răspunsuri care fac direct referire la bani, cum ar fi „mă văd câștigând suma x”.

Evită să fii prea familiar

Majoritatea angajatorilor preferă ca oamenii care se prezintă la interviu să fie politicoși, respectuoși, să respecte o distanță, nu să se comporte din prima zi ca și cum s-ar cunoaște de o viață. Explicația e simplă. În realitate, nimeni nu simte să fie prea familiar la interviu, iar dacă face asta, e o falsitate. E evident că niciun angajator nu își dorește în companie o persoană care pretinde că este altcineva față de ceea ce este în realitate.

Sursa: playtech.ro 

Distribuie articolul: