Chiar dacă știi totul despre obiceiurile alimentare corecte, exercițiile fizice și alte nuanțe ale sarcinii, există totuși șanse să cazi pradă unora dintre cele mai frecvente greșeli pe care le face, chiar dacă fără să știe, orice femeie însărcinată (mai ales cele aflate la prima sarcină).  Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac femeile în timpul sarcinii.

Mâncatul pentru doi

Necesarul tău zilnic de calorii este aproximativ între 1800 și 2000 de calorii. Ceea de ce are nevoie bebelușul tău este o alimentație corectă. Regula de bază aici este că  ai nevoie de doar 300 de calorii în plus față de aportul caloric normal. Adăugarea kilogramelor în exces în timpul sarcinii te poate expune la riscul unor afecțiuni cum ar fi preeclampsia, diabetul gestațional și ar putea necesita o cezariană în timpul nașterii. De asemenea, poate duce la diverse alte probleme de sănătate postnatale.

Ce ar trebui să faci: Dacă în tot acest timp ai mâncat pe săturate invocând sarcina ca scuză, schimbă regimul alimentar. Limitează-te la trei porții de fructe, fă-ți provizii de verdețuri și legume crude și mizează pe nuci și ouă pentru tipul potrivit de proteine. Ideea este de a avea șase mese mici și echilibrate pe parcursul zilei și de a te menține hidratată.

Automedicația

Știai că ar trebui să te abții de la utilizarea antiacidelor, paracetamolului sau chiar a cremelor pentru acnee odată ce ești însărcinată? Automedicația poate avea efecte adverse asupra sarcinii tale. Folosirea medicamentelor fără prescripție medicală, automedicația sau tratamentele dure de înfrumusețare ar putea duce la anomalii congenitale al copilului tău. Citește dacă produsul poate fi folosit de către femeile însărcinate sau întreabă medicul.

Ce ar trebui să faci: Ia doar pastilele care sunt prescrise de medicul tău. Dacă vitaminele prenatale și dozele de fier îți provoacă grețuri, discută cu medicul tău.

 Lipsa de somn

Schimbările hormonale și fizice care au loc în corpul tău în timpul sarcinii cer mai multă odihnă. Nu sacrifica somnul pentru a realiza proiectele pe care le ai. În timp ce odihna și dormitul suficient de mult este o necesitate, exercițiile fizice sunt, de asemenea, de o importanță imensă pentru ca organismul tău să se pregătească pentru  travaliul.

Ce poți face: Dacă ai dormit mai puțin de cinci sau șase ore pe zi, este timpul să dormi mai mult. Încearcă prin a te culca cu o oră mai devreme și a te trezi cu o oră mai târziu. Roagă-i pe cei apropiați să te ajute cu treburile casnice. De asemenea, vorbește cu șeful/șefa ta și stabilește un program optim de muncă. De asemenea, nu exagera. Dacă dormi prea mult,  te vei simți somnoroasă.

Nu vorbești cu  bebelușul

Experții spun că este esențial să vorbiți cu micuțul din burtică. Poți să îi citești o poveste sau să îi povestești despre ziua ta și să îi spui lucruri drăguțe.

Ce ar trebui să faci: Pune o mână pe burtică și, în timp ce o mângâii ușor, vorbește cu bebelușul. Acordarea atenției la burtica bebelușului te ajută să stabilești conexiunea cu el și îi stimulează simțurile. Dar nu este niciodată prea târziu, chiar dacă ai ajuns în al treilea trimestru, încă mai poți trăi aceste momente de fericire.

Evitarea alimentelor care îți plac

Dacă ai o poftă de dulciuri, ar fi bine să limitezi puțin consumul  după al doilea trimestru. Punerea sub control a aportului de dulciuri te va ajuta să previi șansele de a suferi de diabet gestațional și alte probleme aliate, dar stresul de a nu avea o bucățică din ciocolata preferată nu va face decât să crească nivelul de anxietate , care la rândul său poate afecta bunăstarea copilului dumneavoastră.

Ce poți face: Consumă dulciurile preferate cu moderație. Același lucru ar fi valabil și pentru alimentele picante și prăjite.

Nu faci exerciții fizice

Cele mai multe femei ar spune că naveta zilnică, urcatul scărilor în biroul lor, în clădirea de reședință sau efectuarea treburilor casnice obișnuite  ajută la arderea caloriilor în plus. Dar a nu face exerciții fizice în timpul sarcinii poate dăuna corpului. Exercițiile fizice ajută la combaterea hormonilor de stres, stimulează circulația, pregătesc corpul pentru travaliu și naștere și ajută la creșterea și dezvoltarea fătului.

Ce ar trebui să faci: Începe să faci exerciții fizice încă din primele zile de sarcină. Întreabă medicul tău care sunt exercițiile cele mai bune pentru o femeie gravidă.  Cel mai important este să eviți să pui presiune pe mușchii stomacului. Dacă ai ajuns la o perioadă avansată de sarcină și nu ai făcut suficient de multă mișcare, e timpul să înceți. Plimbările după cină sau dimineața. yoga pentru gravide te vor ajuta foarte mult.

Distribuie articolul: