Deși sunt bogate în calorii, gogoșile rămân a fi unul dintre cele mai preferate deserturi din câte s-au inventat. Mai jos, vei afla o rețetă clasică rusească de preparare a gogoșilor cu brânză („ponchiki”): combinație, pe cât de „periculoasă”, pe atât de seducătoare! Se prepară în doar 10 minute.

Ingrediente:

– 200 de grame de brânză de vaci

– 7 linguri de făină

– 3 linguri de zahăr

– 1 ou

– un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu

– oțet

– ulei de floarea-soarelui

– pudră de zahăr

Mod de preparare: 

Zahărul, brânza și oul se pun într-o farfurie și se amestecă foarte bine.

2

Turnați puțin bicarbonat de sodiu într-o lingură, apoi dizolvați-l cu o picătură de oțet și vărsați spuma peste amestecul de mai sus.

3

Adăugați în masa respectivă și făina cernută (aerisită). Ametecați. Aluatul pentru gogoși e gata.

4

Într-un castron, turnați suficient ulei de floarea-soarelui pentru prăjirea gogoșilor.

5

Câte o parte mică din aluat se va pune la prăjit în uleiul încins, până când se va prăji integral.

6

7

Când sunt gata, gogoșile se lasă pe un prosop de hârtie, pentru a lăsa excesul de grăsime.

8

După ce s-au răcit, gogoșile vor fi presărate cu pudră de zahăr. La servire, puteți adăuga miere, dulceață sau alt topping preferat.

9

 

 

Distribuie articolul: