Ai crede că tot ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun vin fiert e să-l dai puțin într-un clocot, adaugi zahăr și ceva scorțișoară. Dar dacă vrei să-ți iasă cu adevărat deosebit, pregătește-l așa. Garantat vei simți diferența!

INGREDIENTE:

100 g zahăr 750 ml vin roșu 1/2 linguriță cardamom măcinat/10 semințe cardamom 1/2 linguriță scorțișoară 10 cuișoare 5-6 steluțe anason 1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir 2 portocale 1 lămâie 2 linguri lichior de portocale

PREPARARE:

1. Spală citricele bine, apoi taie-le sferturi sau felii. Pune toate ingredientele, mai puțin lichiorul, într-o cratiță, împreună cu vinul, și lasă-le la foc mediu până ce vinul începe și clocotește.

2. Când vinul a început să fiarbă, dă focul cât mai mic și lasă-l să clocotească ușor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adăugă și lichiorul aromat.

3. Strecoară apoi vinul și servește-l cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar.

Sursa: retetepractice.ro

Vezi și: Mâncărică italiană cu carne de vită și legume. Răsfață-te cu o tocăniță delicioasă!

Distribuie articolul: