Ai crede că tot ce trebuie să faci pentru a obține cel mai bun vin fiert e să-l dai puțin într-un clocot, adaugi zahăr și ceva scorțișoară. Dar dacă vrei să-ți iasă cu adevărat deosebit, pregătește-l așa. Garantat vei simți diferența!

INGREDIENTE:

  • 100 g zahăr
  • 750 ml vin roșu
  • 1/2 linguriță cardamom măcinat
  • 10 semințe cardamom
  • 1/2 linguriță scorțișoară /10 cuișoare
  • 5-6 steluțe anason
  • 1/4 linguriță ghimbir măcinat/o bucățică ghimbir
  • 2 portocale
  • o lămâie
  • 2 linguri lichior de portocale.

PREPARARE:

1. Spală citricele bine, apoi taie-le sferturi sau felii. Pune toate ingredientele, mai puțin lichiorul, într-o cratiță, împreună cu vinul, și lasă-le la foc mediu până ce vinul începe și clocotește.

2. Când vinul a început să fiarbă, dă focul cât mai mic și lasă-l să clocotească ușor pentru 20 de minute. Spre finalul timpului de fierbere, adăugă și lichiorul aromat.

3. Strecoară apoi vinul și servește-l cu bucățele de portocală în fiecare cană sau pahar.

Distribuie articolul: