Rețeaua Globală a Antreprenoariatului (Global Entrerpeneurship Network - GEN) dă startul celei de-a treia ediții a Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova), evenimentul de celabrare a antreprenoriatului care se desfășoară în 160 de state-membre GEN Global.

1_LuniDeschiderea oficială a #GEW2015Moldova va aeva loc luni 16 noiembrie și se va încheia pe 22 noiembrie. „Săptămâna Globală a Antreprenoriatului va fi cel mai mare eveniment organizat până acum, dar nu putea face o radiografie în cifre a GEW2015. Cunoaștem că în cadrul GEW 2014 s-au înregistrat 10 milioane de persoane și au avut loc 30.000 de evenimente în152 de state-membre GEN care au celebrat antreprenoriatul”, a comunicat pentru GEN Moldova, Jonathan Ortmans, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului.

#GEW2015Moldova este evenimentul ce-și propune să aducă împreună factorii de decizie, aleșii locali și beneficiarii pentru a vorbi despre antreprenoriat și în termeni pozitivi, pentru a-i motiva pe antreprenori să celebreze rezultatele, iar uneori și eșecurile și, nu în ultimul rând, pentru pune în discuție cele mai stringente probleme și a încerca de a găsi soluții. Acerst fapt o dovedește tematica primei Zile – Politicile Antreprenoriale.

„Acest subiect va fi abordat în cadrul a trei sesiuni: „Strategia națională de dezvoltare a antreprenoriatului”, „Inovarea și experimente internaționale în dezvoltarea competitivității prin politici antreprenoriale eficace” și „Orașe antreprenoriale – Abordarea de jos în sus””, spune președintele GEN Moldova, Olesea Fortuna.

1_SpeakeriLa eveniment și-au anunțat prezența reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Vladimir Gâlcă – Fundația Friedrich-Naumann, Mariana Rufa – Asociația Businessului European (EBA), Mila Malairău – Camera de Comerț și Industrie ; Dona Școla – MIEPO, Octavian Apostol – AGEPI, Ana Ciofu – Punct Național de CONTACT Horrizon 2020, Iulia Iabanji- ODIMM, Viorel Chivriga – IDIS Viitorul, Lucia Ușurelu – ENTRANSE, Viorel Vurdui – CALM, Tatiana Badan – primar în satul Șelemet, raionul Cimișlia.

#GEW2015Moldova va avea loc în incinta Centrului de Business Kentford, începând cu ora 10.00. Intrarea se face în baza înscrierii prealbile, prin completarea formularului: http://isondaje.ro/sondaj/402616298/1/

Precizăm că Săptămâna Globală a Antreprenoriatului are loc în fiecare an în a treia săptămână a lunii noiembrie. Pentru prima dată a avut loc în 2008, ca o mișcare locală a antreprenorilor din Kansas City, Statele Unite ale Americii. Aceasta a cunoscut o dezvoltare fulminantă, devenind una din cele mai importante mișcări globale.

Partenerii #GEW2015Moldova sunt: Ambasada Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, Fundația Friedrich Naumann, EuroCreditBank, Kentford, Umbrella Studio, Apa minerală „Eco Eterna”, Vinăria POIANA, VioSer Consulting, GEIA Group, Vibe Art Dance Studio, FreeBalance, MIEPO.

Partenerii Media: Portalurile: DIEZ, Agora, EA.MD, BANI.MD, Ilady.md, MYBUSINESS.md,
Posturile TV: MBC, Agro TV Moldova

P