Republica Moldova va primi un nou ajutor. Este vorba despre guvernul Republicii Federale Germania, cel care va oferi Guvernului Republicii Moldova asistenţă tehnică şi financiară nerambursabilă, în valoare totală de 33,7 milioane de euro. 

Conform diez, executivul de la Chișinău a votat astăzi pentru iniţierea negocierilor și aprobarea semnării a două acorduri în acest sens.

De asemenea, guvernul Republicii Federale Germania va acorda și asistenţă tehnică, în valoare totală de 10,7 milioane de euro. Asistența în cauză va viza două proiecte – 2.5 milioane de euro pentru „Consilierea politică a Republicii Moldova” şi 8,2 milioane de euro pentru „Întreprinderi şi comune puternice pentru Republica Moldova”.

Astfel, 23 de milioane de euro ar urma să fie oferiţi pentru implementarea a trei proiecte în derulare: „Susţinerea infrastructurii sociale şi comunale III”, „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi cel de canalizare, Moldova Centru, VPT, faza 3” şi „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi cel de canalizare, Moldova Centru, VPT, faza 3, măsuri de susţinere”. În urma realizări proiectelor, sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare va fi extins, fiind asigurată conectarea mai multor localităţi la apeductul magistral Chişinău-Călăraşi-Străşeni.

Termenul de valorificarea a tuturor resurselor este 25 noiembrie 2026.

Sursa: Diez.md

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

Distribuie articolul: