Sunt multe lucruri de văzut în acest oraș, dar una dintre cele mai cunoscute imagini ale sale este cea a Tower Bridge. Citește aici opt curiozități despre acest simbol. Totodată, vă recomandăm spre lectură lista cu cele mai bune locuri de vizitat în Londra vă va ajuta să pregătiți o excursie într-unul dintre cele mai cosmopolite și interesante orașe pentru orice călător.
Dar nu e vorba de asta în acest articol, dar despre lista celor mai bune mâncăruri de încercat în Anglia.
1. Dacă există un fel de mâncare pe care trebuie neapărat să-l încercați în Anglia, acesta este fish and chips.
Mâncarea clasică, care prezintă pește care a fost aluat și prăjit servit cu cartofi prăjiți grăsimi, este delicioasă și sățioasă. Este adesea însoțit de mazăre moale, care este un gust dobândit pentru mulți, și ar trebui să căutați felul de mâncare în orașele de coastă pentru cel mai proaspăt pește. Unele dintre cele mai bune fish and chips pot fi găsite în orașul de pe litoral Whitby la Royal Fisheries, iar cei care vizitează Londra ar trebui să se îndrepte către locul istoric Poppie’s Fish & Chips, care are trei locații diferite.
2. Mic dejun englezesc complet
Un mic dejun englezesc complet este compus din slănină, un ou prăjit, cârnați, ciuperci, fasole, pâine prăjită și roșii la grătar, precum și o potențială parte de budincă neagră. Este întotdeauna servit cu cafea sau ceai, iar acest fel de mâncare sățios masiv este o modalitate bună de a începe o zi de vizitare a obiectivelor turistice. Multe restaurante oferă și versiuni vegetariene sau vegane. Pentru cea mai tradițională variantă, mergeți la Regency Cafe din Londra, care este deschisă din 1946. Sau mergeți la Trof din Manchester, care nu vă va lăsa foame.
3. Ou Scotch
Un ou scotch, un ou fiert învelit în cârnați, acoperit cu pesmet și prăjit (sau copt), este o gustare delicioasă sau un răsfăț de pub. Ouăle sunt adesea servite reci, deși multe restaurante vor încălzi unul dacă întrebați. Cele mai bune ouă scotch se găsesc în gastropub-uri high-end precum Hinds Head din Bray sau Harwood Arms din Londra, deși multe piețe în aer liber au și unele bune. Căutați cele mai bune ouă scotch Fayre la Broadway Market din Londra sau la Greenwich Market.
4. Carne de vită Wellington
Fanii fripturii ar trebui să comande carne de vită Wellington în timp ce vizitează Anglia. Felul de mâncare elegant, care este notoriu greu de făcut bine, implică o friptură de file acoperită cu pate și duxelles, învelită în aluat foietaj și coaptă. Este extrem de indulgent și extrem de delicios. Este genul de fel de mâncare pe care îl veți găsi la restaurantele tradiționale de lux, dar cel mai bun absolut este la Simpson’s din Strand din Londra. Restaurantul britanic există din 1828, ceea ce îl face locul perfect pentru a încerca o carne de vită clasică Wellington.
5. Scone
Scones sunt de obicei serviți cu smântână și gem, ca parte a unui ceai tradițional de după-amiază sau cremă. Sunt mai puțin un articol pentru micul dejun și mai mult un răsfăț îngăduitor (și este o dezbatere grozavă dacă se pune mai întâi crema sau dulceața). Poți găsi scones aproape oriunde care servește ceai, precum și în majoritatea magazinelor alimentare și brutării. Cu toate acestea, unele dintre cele mai delicioase se găsesc la ceainăriile proprietății National Trust, cum ar fi casa de conac Baddesley Clinton și Goddards House & Gardens din North Yorkshire.
6. Budincă Sticky Toffee
Budinca de caramel este unul dintre deserturile preferate ale Angliei, dintr-un motiv bun. Budinca este făcută din pandișpan și curmale mărunțite și acoperit cu sos de toffee, este una dintre acele delicii care lovește la fața locului în orice perioadă a anului. Este adesea servit cu crema de vanilie sau cu o lingură de înghețată, iar multe restaurante și pub-uri îl păstrează în meniul lor de deserturi. Cartmel, un sat din Cumbria, pretinde că este casa caramelului lipicios, iar Cartmel Village Shop este un loc bun pentru a vă începe călătoria către deliciosul fel de mâncare dulce.
7. Bangers și Mash
În ciuda numelui aparent lasciv, bangeri și piure sunt un element de meniu destul de discret în Anglia. Bangerii sunt cârnați, folosind Cumberland, iar piureul este piure de cartofi, toate acoperite cu sos. Este un fel de mâncare obișnuit în majoritatea pub-urilor, deși uneori puteți găsi versiuni superioare în unele restaurante elegante. Pentru o porție copioasă, mergeți la Mother Mash din Londra, care pregătește piure de cartofi cu mai multe tipuri de cârnați și sosuri.
8. Tort cu pandișpan Victoria
Toate ceainăriile bune vor servi felii de pandișpan Victoria, care a fost numit pentru Regina Victoria. Este un desert ușor, de vară, format din două prăjituri pandișpan puse în sandviș în jurul unui strat de gem și frișcă proaspătă. Unii brutari adaugă și fructe, cum ar fi căpșunile sau zmeura, în centru înainte de a pudra tortul cu zahăr pudră. Aventurați-vă spre nord până la una dintre ceainăriile din York pentru a vă răsfăța cu o felie împreună cu ceașca de ceai. Încercați Vanilla Cafe sau Betty’s Cafe.
9. Welsh Rarebit
Welsh rarebit este practic o brânză deschisă la grătar, deși există câteva diferențe în arome. Varianta tradițională a felului de mâncare, care datează de secole, implică un sos fierbinte pe bază de brânză servit pe pâine prăjită. Sosul care se scurge este făcut cu sos Worcestershire și muștar, dându-i o ușoară aroma. Poate fi găsit în cele mai multe pub-uri și în meniul de start la restaurantele mai frumoase, iar unii bucătari amestecă lucrurile adăugând carne în fel de mâncare (care este de obicei vegetariană). O versiune deosebit de delicioasă poate fi găsită la St. John Bar and Restaurant din Londra.
10. Friptură de duminică
În Anglia, este tradițional să stai cu familia pentru un prânz consistent de duminică. Acesta este cunoscut sub numele de friptură de duminică, deoarece aproape tot ce este pe farfurie a fost prăjit în cuptor. O friptură clasică de duminică include carne (adesea carne de vită), legume, cartofi prăjiți, o budincă Yorkshire și o bucată de sos. Un meniu de prânz de duminică este obișnuit în fiecare pub, la fel ca multe alte restaurante, și există adesea mai multe oferte, de la carne de vită la pui la o friptură vegetariană cu nuci. Încercați Roth Ball & Grill în Somerset sau Hawksmoor în Manchester și Londra sau întrebați câțiva localnici pentru locul lor preferat din apropiere.
11. Tortul Eccles
Tortul Eccles, un produs de patiserie mic, asemănător unei cifre de afaceri, a fost numit după Eccles, parte din Greater Manchester, deși poate fi găsit în toată Anglia. Produsele de patiserie veche de secole sunt adesea vândute la brutării, în special în Manchester și Lancashire. Este vorba de aluat de patiserie fulgioasa umplut cu curenti si, în ciuda faptului că este un produs de patiserie dulce, prăjitura Eccles este consumată în mod traditional cu brânza Lancashire. Le puteți găsi într-o varietate de brutării, dar mergeți la Manchester pentru versiunea originală.
Răsfățați-vă cu câteva mini prăjituri la ceaiul de după-amiază la Mamucium, în centrul orașului Manchester, sau răsfățați holurile magazinelor alimentare locale.
12. Eton Mess
O mizerie tradițională Eton poate părea, ei bine, o mizerie, dar cele trei ingrediente ale sale creează un desert delicios, de vară. Făcut din căpșuni, bezea și frișcă, mizeria Eton se presupune că își are originea la Eton College în secolul al XIX-lea (deși originile sale nu sunt complet clare). În mod obișnuit, apare în meniurile de deserturi ale restaurantului în timpul verii, când căpșunile sunt de sezon și nu trebuie să mergeți la sălile de mese Eton pentru a-l găsi.
Dacă doriți să mâncați preparatul dulce din Eton, situat în apropiere de Windsor, mergeți la numit potrivit The Eaton Mess.
13. Plăcinta ciobanului
Straturi de miel măcinat, legume și piure de cartofi completează o plăcintă de cioban, care nu trebuie confundată cu o plăcintă de căsuță, care are carne de vită în loc de miel. Este un antreu rustic, sățios, care poate fi servit atât în interiorul aluatului de plăcintă cu crusta, cât și fără aluat. Este un aliment de bază la pub-uri, dar mai mulți bucătari de restaurante de ultimă generație au creat abordări mai luxoase ale felului de mâncare.
Versiunea de la The Ivy este foarte populară, în timp ce Holborn Dining Room din Londra servește interpretări inovatoare ale plăcintelor, inclusiv o plăcintă de oaie cu curry.
14. Cornish Pasty
Denumită după originea sa din Cornwall, pasta tradițională Cornish este un produs de patiserie savuros umplut cu carne de vită, cartofi, ceapă și suedeză. Există multe spin-off ale originalului, inclusiv versiuni vegetariene, iar prăjiturile fac un prânz ușor sau o gustare din mers. Evident, veți dori să vă îndreptați către sursa din Cornwall pentru a le găsi pe cele mai bune, iar numeroase brutării vând diferite variante ale pastei.
Câteva dintre preferatele locale includ St. Ives Bakery, Cough Bakery și Sarah’s Pasty Shop.
15. Bacon Butty
Cunoscut atât ca un butty cu slănină, cât și ca un rulou cu slănină, interpretarea Angliei asupra unui sandviș cu slănină este foarte simplă. Un butty de bacon este servit pe un rulou alb sau pâine albă cu slănină prăjită și un condiment, cum ar fi ketchup, sos brun sau maioneză. Nu vă așteptați la nimic altceva la sandwich, deși restaurantele mai moderne ar putea fi dispuse să adauge un ou prăjit sau niște brânză. Sunt multe bune în jurul Angliei, dar pentru ceva mai neobișnuit, mergeți la restaurantul indian Dishoom, care are o versiune făcută cu naan și gem de roșii cu vârf de chili.
Există avanposturi în Londra și Manchester.

Distribuie articolul: