Această listă cu cele mai bune locuri de vizitat în Londra vă va ajuta să pregătiți o excursie într-unul dintre cele mai cosmopolite și interesante orașe pentru orice călător. Cu o ofertă culturală și de agrement nesfârșită, muzee cu colecții incalculabile, piețe stradale în care să te pierzi ore în șir, spații verzi impecabile și cartiere pline de farmec; Acest oraș este perfect pentru o escapadă de câteva zile sau o săptămână, fără șanse să te plictisești în orice moment.

Dar nu numai atât, deoarece, pe lângă vizitarea tuturor atracțiilor turistice și mersul la cumpărături pe unele dintre cele mai comerciale străzi ale sale, în Londra vă puteți bucura și de bucătăria tradițională delicioasă, uneori uitată, precum și de nenumărate opțiuni internaționale care includ unele dintre cele mai bune. restaurante din tara. Este important de reținut că, deși este indicat și să vizitați orașul cu mai puține zile, pentru a-i cunoaște toate punctele de interes și cele mai emblematice cartiere vă recomandăm să petreceți 4 sau 5 zile.

 

1. Camden Town

De multe ori am vizitat această oraș, în ultima vreme am trăit mai mult într-un apartament în Notting Hill, în timp ce scriem acest ghid de sfaturi pentru a călători în Londra, am realizat această listă a celor 32 de locuri în care sunt necesare în Londra.

1. Camden Town

Să petreci o dimineață în cartierul surprinzător și distractiv Camden este unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Londra. Acest cartier, renumit pentru că are cea mai mare piață din oraș, cu peste 1.000 de tarabe și magazine alternative, este perfect pentru a găsi un cadou unic, pentru a mânca la una dintre tarabele sale stradale sau pur și simplu pentru a asculta muzică live.
Deși este deschis în fiecare zi și mulți oameni recomandă să mergeți duminică, vă recomandăm să vizitați Camden Town în timpul săptămânii pentru a nu fi copleșiți de numărul mare de oameni care se acumulează în weekend și să nu fie nevoiți să stea la coadă pentru a mânca în niciunul dintre Unitățile recomandate ale acestuia, cum ar fi The Cheese Wheel, Arepazo Bros sau Haché Burgers Camden and Chin Chin Labs, acesta din urmă specializat în înghețată.
Una dintre zonele noastre preferate pentru a face cumpărături, pe lângă tarabele din Camden Stables Market, este Camden High St, unde sunt concentrate magazinele cu cele mai pitorești fațade tematice și unde puteți găsi de toate, de la îmbrăcăminte gotică la locuri până la magazine de tatuaje.

Pentru a ajunge la Camden va trebui să luați metroul, linia de Nord și să coborâți la stația Camden Town. O altă opțiune care ne place este să luăm o barcă în Mica Veneție, care te va duce la piață în mai puțin de o oră.

2. Big Ben, unul dintre locurile de vizitat din Londra
În Palatul Westminster veți găsi Parlamentul Britanic și Big Ben, faimosul său Turn cu Ceas, care de-a lungul timpului a devenit una dintre icoanele de vizitat în Londra. Acest turn, înalt de peste 100 de metri, a fost construit în 1858 în stil gotic și se remarcă prin cele patru ceasuri amplasate pe fiecare dintre fețe.
Deși, în general, atunci când vorbim despre Big Ben ne referim la Turnul cu Ceas, acest nume nu este pe deplin exact, întrucât Big Ben este într-adevăr un clopot uriaș de 14 tone care se află în interiorul turnului, care lângă Palatul Westminster al goticului victorian stil, sunt un sit al Patrimoniului Mondial și sunt situate pe malul Tamisei.

3. Hyde Park
Unul dintre cele mai bune lucruri gratuite din Londra este plimbarea sau practicarea sportului în numeroasele sale parcuri bine întreținute, cum ar fi Hyde Park, cel mai vechi din oraș și preferatul nostru.
Pe lângă că se plimbă pe cărările sale și se întinde pe peluzele sale bine întreținute, acest parc are numeroase puncte de interes precum lacurile Serpentine și Iazul Rotund, monumente precum Memorialul Prințesei Diana, Memorialul Albert și Statuia Peter Pan, precum și grădini precum Rosas și italienii, care, fără îndoială, merită și ele vizitate.

4. Palatul Kensington
În fața lacului Round Pond, pe o parte a Hyde Park, se află Palatul Kensington și grădinile sale frumoase, situate printre cele mai bune locuri de vizitat din Londra.
Acest palat, reședința monarhiei britanice de mai bine de 300 de ani și a celebrei Prințese Diana între 1981 și 1997, păstrează vechile camere cu mobilier original și obiecte decorative ale regalității precum apartamentele Reginei și Regelui, precum și o expoziție despre Regina Victoria și Prințesa de Wales.

 

5. Piccadilly Circus
Picadilly Circus este o mică piață care este intersecția mai multor străzi și cel mai faimos punct de întâlnire între localnici și turiștii care vizitează orașul Londra. Această piață se remarcă prin ecranele video mari, panourile publicitare cu neon și faimoasa fântână cu sculptura lui Eros. Unul dintre cele mai bune lucruri de făcut în Londra este să stai pe treptele fântânii și să te bucuri de atmosfera grozavă sau de un spectacol live al unui muzician de stradă. În plus, în această zonă de lângă fermecătoarea Leicester Square și Shaftesbury Avenue, sunt concentrate câteva dintre cele mai cunoscute teatre din Londra.
Unul dintre cele mai apreciate tururi ghidate în limba spaniolă de către călătorii care vizitează orașul și care trec prin această piață este această plimbare nocturnă prin Londra actuală.

6. London Eye
London Eye, cunoscut și sub numele de Roata Mileniului și inaugurat în anul 2000, este o roată imensă de 135 de metri înălțime situată pe malul râului Tamisa, care datorită caracteristicilor sale, a devenit un alt loc de vizitat în Londra. .esențial, datorită priveliștilor incredibile ale orașului. În timpul jumătății de oră necesară pentru a ocoli fiecare dintre cele 32 de cabine de sticlă, veți avea în fundal vederi fantastice ale Tamisa, Big Ben, Parlament și întregul oraș Londrei.


Vă recomandăm să rezervați biletul fără cozi pentru a nu pierde mult timp și să urmați acest ghid pentru a vizita London Eye.

7. Notting Hill
Plimbarea prin cartierul Notting Hill, faimos pentru Piața Portobello și casele sale frumoase colorate, este un alt lucru de făcut în Londra.
Incredibil de popular după lansarea filmului Notting Hill, cu Julia Roberts și Hugh Grant în rolurile principale, este în prezent unul dintre cele mai aglomerate locuri din oraș, atât pentru casele sale colorate, cât și pentru locațiile filmului, precum casa protagonistului. sau librăria, care au devenit adevărate atracții turistice în cartier. Cea mai bună zi pentru a vizita Notting Hill este sâmbătă dimineața, când toate tarabele sunt montate pe strada Portabello și piața este în plină desfășurare.
Zilele fiecărei zile sunt, de asemenea, perfecte pentru a vizita cartierul cu cea mai puțină aglomerație, a intra în anticariate și librării, pentru a lua o cafea într-un loc original sau pentru a încerca mâncăruri tradiționale la Duke of Wellington, unul dintre cele mai bune restaurante în care să mănânci în Londra.

8. Turnul Londrei
Turnul Londrei, înconjurat de un șanț și situat pe malul Tamisei, este un alt dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Londra.
Acest castel construit de Guillermo în 1078 pentru a apăra orașul de incursiunile inamice, pe lângă controlul traficului fluvial, a avut diferite utilizări în funcție de stadiul istoriei sale.
Odată ce traversați zidurile care înconjoară castelul, puteți vizita locuri importante precum Turnul Alb, Palatul Medieval, Capela Regală San Pedro ad Vincula și incinta care adăpostește Bijuteriile Coroanei, una dintre cele mai valoroase comori din lume.
Intrarea este inclusă în London Pass sau puteți rezerva acest bilet în avans. Puteți găsi mai multe informații în acest ghid pentru a vizita Turnul Londrei. Pentru a afla mai multe despre istoria antică a orașului și acest turn, vă sfătuim să rezervați acest tur gratuit, situat printre cele mai bune tururi gratuite din Londra.

9. Parcul St James
St James’s Park, înconjurat de Palatele Buckingham, St. James și Westminster, este cel mai vechi parc regal și lucrul nostru preferat de văzut în Londra.
Puteți începe traseul prin acest plămân verde din centrul Londrei de la Memorialul Reginei Victoria, care comemorează moartea Reginei în 1901, și apoi să ocoliți un lac plin de lebede și rațe până să traversați Podul Albastru, un punct de vedere fantastic cu vedere la Palatul Buckingham.

10. The Shard

Printre cele mai bune puncte de belvedere din Londra, dacă ar fi să alegem unul, acesta ar fi The Shard, o clădire impunătoare de peste 310 de metri care oferă vederi panoramice spectaculoase de 360 ​​de grade de la etajele 68, 69 și 72.
Proiectat de prestigiosul arhitect Renzo Piano și considerat cel mai înalt zgârie-nori din Regatul Unit și al șaselea ca înalt din Europa, este aproape o obligație să urci la amurg pentru a vedea apusul și cum se luminează orașul. Odată intrat în clădire, puteți cumpăra biletul standard de la casa de bilete sau puteți rezerva acest bilet în avans, ceea ce vă va permite să economisiți câțiva euro și să nu rămâneți fără spațiu pentru timpul pe care îl alegeți să urcați.
În plus, biletele au o garanție de timp, ceea ce înseamnă că, în caz de vizibilitate redusă, lucru foarte comun în Londra, poți reintra gratuit în următoarele trei luni. Puteți extinde informațiile despre punctul de vedere citind acest ghid pentru a vizita The Shard.

11. Plimbarea prin Soho, unul dintre lucrurile de făcut în Londra
Pe lângă Notting Hill, un alt cartier important de vizitat din Londra este Soho, plin de magazine, buticuri, galerii de artă, cafenele la modă și pub-uri unde poți să bei o ultimă halbă cu muzică live.
Deși idealul este să te pierzi în cartier fără scop, un traseu prin Soho ar trebui să includă o plimbare prin fotogenică strada Carnaby, Soho Square, Old Compton Street și Dean Street, care are unele dintre cele mai emblematice locații ale sale în The Photographers Gallery, Riflemaker Gallery și House of Minalima, aceasta din urmă inspirată din universul Harry Potter.
În fine, nimic mai bun decât să te plimbi noaptea prin cartierul Chinatown, situat în Soho, plin de felinare roșii și restaurante chinezești.

12. Oxford și Regent Street
Dacă ești iubitor de cumpărături, nu poți rata Oxford și Regent Street, cele mai faimoase două străzi comerciale de văzut din Londra, unde magazinele care sunt deschise de obicei de luni până sâmbătă de la 10:00 la 20:00 și duminica. de la 12:00 p.m. la 6:00 p.m. unul lângă celălalt.
La o plimbare de la Marble Arch la Picadilly Circus veți vedea magazine de aproape toate mărcile internaționale, centre comerciale fantastice precum Liberty și chiar tarabele Ben’s Cookies, unde vă puteți reîncărca bateriile devorând prăjiturile lor delicioase.
În partea din Regent Street care se termină într-o curbă, vei vedea cele mai frumoase clădiri istorice și cele mai luxoase magazine. Amintiți-vă că una dintre cele mai bune experiențe din Londra de Crăciun este să mergeți pe aceste două străzi decorate cu motive și lumini de Crăciun.

13. Covent Garden, un alt cartier de vizitat din Londra
Covent Garden, popular pentru frumoasa sa piață acoperită și pentru atmosfera sa grozavă animată de artiștii stradali, este un alt cartier esențial de vizitat în Londra.
După ce ați vizitat interiorul pieței, în special parterul unde se află Piața Apple, puteți merge la piața second-hand Jubilee Market și vă puteți plimba pe străzile din jur descoperind magazine precum Magazinul de jucării al lui Benjamin Pollock și pub-uri fotogenice precum The Churchill. Arme și Coroană și Ancoră.
Un alt trebuie văzut este unul dintre colțurile noastre preferate din Convent Garden: Neal’s Yard, o oază de culoare plină de farmec și perfectă pentru un mic dejun sănătos la popularul 26 Grains.

14. Muzeul de Istorie Naturală
Intrarea gratuită în Muzeul de Istorie Naturală pentru a rămâne fără cuvinte cu reproduceri incredibile ale scheletelor de dinozaur și ale unei balene albastre, este un alt lucru de făcut în Londra.
Situată în apropierea Muzeului de Știință și a Muzeului Victoria și Albert, într-o clădire spectaculoasă în stil clasic, se remarcă prin adăpostirea unei amplă colecție cu peste 70 de milioane de exemplare și obiecte, împărțite în cinci grupe principale: mineralogie, entomologie, zoologie, paleontologie. si botanica.

15. Skygarden
Sky Garden, un punct de belvedere liber cu o grădină botanică în interior, este un alt dintre cele mai spectaculoase locuri de văzut în Londra.
Situat la ultimele etaje ale unui zgârie-nori modern de 160 de metri înălțime, acest punct de belvedere mare oferă vederi fantastice de 360 ​​de grade ale orașului și ale unor atracții turistice ale acestuia, cum ar fi Big Ben, Catedrala Sf. Paul, Turnul Londrei și Tower Bridge, printre alții.


Deși puteți merge în orice moment al zilei, cel mai bun moment pentru a accesa este atunci când mai este o oră până la apus, deoarece vă permite să vă bucurați de un apus fantastic în timp ce gustați sau beți o băutură.

Amintim că compania FLYONE anunță un nou zbor direct. De data aceasta, compania a deschis un zbor direct Chișinău-Londra, capitala Marii Britanii. Totodată, vă recomandăm să citiți opt curiozități ale Tower Bridge din orașul Londra.

Distribuie articolul: