Vacanța e parte firească din viața noastră! Acum sunt posibilități enorme de a călători, respectiv, înainte de a alege o destinație e bine să fim informați. Azi, vă prezentăm 8 curiozități ale Tower Bridge din Londra. Capitala Marii Britanii este un oraș osmopolit unde există, cu o notă boemă care farmecă pe toți cei care o vizitează. Sunt multe lucruri de văzut în acest oraș, dar una dintre cele mai cunoscute imagini ale sale este cea a Tower Bridge.

Știai că există o mulțime de curiozități despre Tower Bridge din Londra despre care probabil nu știai? Ei bine, azi o să vă spunem! Cu o vechime de peste un secol, acest pod a trecut prin diferite etape de care mulți nu sunt conștienți. Astăzi vom dezvălui câteva dintre ele și date care vă vor atrage cu siguranță atenția.

Sursa: Barney Moss / Flickr.com

1. Curiozități ale Tower Bridge din Londra: pasajul său
Pe Tower Bridge din Londra a fost construit un pasaj care va rămâne deschis pentru ca oamenii să traverseze și să admire podul și Tamisa. Acest lucru nu a părut însă pe placul oamenilor, care nu au îndrăznit să-l folosească, mai ales că era plin de prostituate și hoți de buzunare.
Așadar, în 1910 a fost închisă din lipsă de utilizare. Cine ar spune! Astăzi, aproximativ cinci milioane de oameni îl calcă în fiecare an. Cu toate acestea, nu a fost redeschis până în 1982.

2. Era pictat ca steagul
În 1977, cu ocazia sărbătoririi celei de-a 25-a aniversări a reginei Elisabeta pe tron, a fost pictată în culorile drapelului englez: roșu, alb și albastru. Înainte era de culoarea ciocolatei, iar apoi a căpătat culoarea pe care o are acum.

3. Măsurătorile

Când vedem o lucrare atât de uriașă precum Tower Bridge din Londra, nu putem să nu ne întrebăm cât de mare va fi? Ei bine, măsoară 244 de metri lungime, 7 metri lățime și 65 de metri înălțime.

Brațele articulate cântăresc aproximativ o mie de tone, care pot fi ridicate în mai puțin de cinci minute datorită celor 6 acumulatori de energie care, cu contragreutatea podului, pot minimiza energia necesară și o pot folosi în ridicarea acesteia la performanțe optime.

Surssa pozei: Colin / commons.wikimedia.org

4. Se deschide de o mie de ori
O alta dintre curiozitatile Tower Bridge din Londra este ca se deschide de aproximativ o mie de ori in fiecare an pentru a lasa sa treaca velierele si ambarcatiuni.

Aceste deschideri sunt programate din timp și puteți vedea orele la accesul în același turn sau pe site-ul acestuia. În acest fel, puteți trece și urmări cum se deschide și se închide. Este un spectacol uimitor și este gratuit! Ceva rar la Londra…

5. Marele salt
În anul 1952, în timp ce un autobuz cu doisprezece pasageri trecea prin pod, ceva a mers prost și a început să se deschidă. Șoferul a reacționat rapid și a sărit pe partea cealaltă.

Toată lumea a „aterizat” în siguranță, iar șoferul a fost chiar răsplătit pentru reflexele sale bune și curajul. Frânarea ar fi putut provoca un dezastru imens.

6. Puțină vopsea
Londonezilor le place să aibă grijă de ceea ce este al lor și de aceea monumentele lor arată la fel de frumos ca în prima zi. Tower Bridge din Londra este pictat la fiecare 25 de ani cu aproximativ 22.000 de litri de vopsea.

Ultima dată s-a făcut în 2011, cu ocazia olimpiadei și a fost nevoie de vreo trei ani pentru a termina ‘reforma’. Nu veți mai vedea podul plin de schele din acest motiv până în 2036.

7. Protagonistul filmelor
Tower Bridge din Londra a apărut în numeroase filme precum Harry Potter și Ordinul Phoenix, Sherlock Holmes, The Wolf Man sau în seria Friends, când Ross se căsătorește în Anglia. Ce-ți amintești acum?

Rafael Aleixo / Flickr.com

8. A adăugat un motor
Dacă londonezii au ceva, este faptul că sunt prevăzători. Întrucât al Doilea Război Mondial a provocat mari ravagii și s-au gândit că la un moment dat motoarele podului mobil ar putea fi avariate, au decis să adauge un al treilea motor și să se vindece sănătoși.

 

Acestea au fost curiozitățile Tower Bridge din Londra despre care v-am putea povesti. Cu siguranță când vei merge să-l vizitezi vei avea ceva de spus însoțitorilor tăi. Și, apropo, nu ar trebui doar să-l traversezi, ar trebui să-l și vizitezi, pe una dintre aleile sale este o podea de sticlă, a vedea cum brațele urcă și coboară de pe el este incredibil.