Prima doamnă, Galina Dodon, a acordat primul său interviu în calitate de soția șefului statului. Într-un dialog cu tribuna.md, Galina Dodon a recunoscut că este o familistă, nu este foarte interesată de politică și preferă să creeze în familie un refugiu pentru soțul său.

„Ca soție de președinte, simt că există mari așteptări, văd cît de grave sunt problemele din țară, care trebuie rezolvate, înțeleg că soțul are nevoie de o susținere morală în familie, de un cămin cald acasă”, recunoaște prima doamnă.

Galina Dodon spune că de când soțul său a devenit șeful statului, funcția sa „a adus în familie o anumită stare de încordare”:

„Încă ne acomodăm cu ea, încercăm să învățăm să trăim într-un nou ritm. (…) Bănuiesc că o asemenea funcție schimbă oamenii, dar încă nu știu cum și în ce direcție. Deocamdată nu am observat schimbări de atitudine, cel puțin nu în relațiile familiale și cu apropiații. Cred că are un psihic suficient de stabil ca să nu fie afectat de această funcție înaltă, așa cum știm că s-a întîmplat cu atîția alții în istorie”, mai adaugă prima doamnă.

17951862_1861008823925114_3278424356427166724_n

Pe sine însăși, Galina Dodon nu se consideră o fire puternică, așa cum recunoaște chiar ea. „Eu sunt o familistă convinsă și în asta, presupun, constă impactul pozitiv pe care îl exercit asupra soțului. El știe că poate găsi acasă un refugiu și un mediu psihologic prielnic, inclusiv de reîncărcare energetică. Anume asta cred că îl face pe el să fie și mai puternic în spațiul politic”, mai spune ea.

Despre politică, mediul în care activează mulți ani soțul său, Galina Dodon nu are o impresie bună.

„Serile, multe la număr, când soțul venea târziu din cauza activităților sale de partid, mi-au creat adeseori impresii negative despre politică. Am considerat-o și o consider un mare consumator de timp, nervi și energie. Dar, ca soție de lider politic, m-am împăcat cu această realitate”, afirmă Galina Dodon.

Soții Dodon sunt împreună de 15 ani și educă trei copii.

Sursa: AGORA

Foto: Facebook.com

Distribuie articolul: