Gabriela Damir este o mămică fericită și o soție iubitoare. De câteva luni este mama unui băiețel Avraam. Soția regizorului Roman Burlaca a povestit despre cum este maternitatea ei, regulile în familie, în cadrul emisiunii Prima oră.

Gabriela a povestit că după primele luni cele mai grele, ea a intrat în ritm și este totul bine.

Probabil cel mai greu a fost prima lună, când te deprinzi cu noul membru al familiei, pentru că este in om nou în casă. E mic și nu poate vorbi, trebuie să înțelegi ce vrea el, ce simte și ce-l doare. Asta a fost cel mai complicat”.

La vârsta de 5 luni, Gabriela a luat bonă și deja lucrurile au mers mai ușor.
Când a împlinit cinci luni, am luat o bonă. Cum a intrat în casă, i l-am dat și am plecat, nici nu am sunat-o pe parcursul zilei, căci am avut încredere. E o calitate faină, să nu ai frica de a lăsa copilul”

Tânăra a mai menționat că la următoarea experiență va fi deja mai pregătită. Va ști la ce să se aștepte, cum să-și stăpânească emoțiile. Din cauza stresului, Gabriela a adăugat în kg ceea ce nu va face la următorul copil, nu se liniști mâncând.

Gabriela a relatat că în mica lor familie există unele reguli, pentru că ea și Roman cresc un adevărat bărbat: „ „Nu trebuie să plângem mereu alături de el când cade sau să ne purtăm cu el ca cu o fetiță. Roman a spus că atunci când va avea doi ani, va începe a vorbi, o să se ocupe el de băiat. Bineînțeles că îmi este jale când cade, se lovește, dar asta e firesc, toți am trecut prin asta. Noi nu suntem părinți foarte exagerați, radicaliști. E ok să-i mai pui un desene animat, să-i arăți telefonul. Nu poți ține copilul la depărtare de toate aceste gadgeturi, pentru că noi trăim în secolul în care suntem înconjurați de tehnică. Copilul nostru încă nu știe ce e asta telefon, dar se trage la el atât de mult. O regulă de bază la noi este că nu îi punem desene animate la telefon, nu vreau să știe că la telefon sunt desene animate. Deja când va crește, o să vedem pe parcurs ce reguli vor mai apărea”,

Gabriela a povestit și despre experiența lor de a pleca într-o vacanță fără Avraam: „A fost stresant prima zi pentru ambii, pentru că l-am lăsat singur pentru prima dată. A doua zi Roman mi-a zis că totul e bine la el și noi trebuie să ne odihnim. Primeam poze, mesaje, că a mâncat, că totul e bine la el. Buneii mă ajută foarte mult, ei sunt super îndrăgostiți de el. La părinții lui Roman el este primul nepot. Eu pot conta pe ei”.

Tânără mămică a mai subliniat faptul că maternitatea a schimbat-o mult, nimic nu mai este așa ca înainte:„Eu nu credeam că pot iubi atât de mult. Eu am patru frați mai mici și îmi părea că nu există dragoste mai mare decât pentru frații mei. Dar există, ea nu are limite. Am înțeles că sunt foarte răbdătoare, am devenit foarte responsabilă, totul este aranjat, sunt super informată, știu totul despre Avram. M-am maturizat mult”.

 

Distribuie articolul: