Rețeta desertului despre care vă vom povesti mai jos, a apărut în bucătăria germană încă de la sfârșitul secolului al XIX-lea, iar de-a lungul vremii, a devenit o specialitate adorată și printre canadieni. Se numește Funnel Cake, conține destul de multe calorii și se prepară printr-o modalitate total neașteptată!

Prăjitura Funnel Cake se prepară rapid, din următoarele ingrediente, pe care le avem mai mereu la îndemână:

  • 2 pahare de lapte
  • 2 ouă
  • 2,5 linguri de zahăr
  • 2 pahare de făină
  • 0,5 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de praf de copt
  • zahăr vanilat
  • pudră de zahăr
  • ulei pentru prăjit
  • prosoape de hârtie

Mod de preparare:

Toarnă laptele într-un bol mai adânc. Adaugă în lapte cele două ouă. Amestecă masa.

3

În această masă, adaugă zahărul, sarea și zahărul vanilat.

Amestecă ingredientele, până la obținerea unei mase omogene.

5

Combină făina cu praful de copt într-un vas separat și adaugă-le în amestecul de mai sus. Amestecă bine toate ingredientele.

Preîncălzește ulei într-o tigaie și, atunci când este încins, toarnă în ulei aluatul obținut mai sus. Fă asta cu ajutorul unei pâlnii sau a unui ibric, pentru ca jetul de aluat să fie cât mai subțire.

7

Turta obținută se va prăji pe ambele părți, până la obținerea unei cruste aurii, după care, se va scurge de ulei pe un prosop de hârtie.

Când s-a mai răcit, turta prăjită se presoară cu pudră de zahăr, cu frișcă sau cu dulceață.

Detalii, aici:

Foto: captură video, bestrecipesevar.com

Distribuie articolul: