Somonul este un deliciu pentru absolut oricine, iar atunci când ai ocazia să-l prepari, ai face bine să te asiguri că este într-un mod care să-l pună cât mai bine în valoare.

Ingrediente 

  • 680 g somon
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper negru
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 3 linguri unt sărat, topit
  • 1 lingură suc de lămâie
  • 1 lingură pătrunjel mărunțit

Mod de preparare 

Taie somonul în cubulețe, apoi, într-un castron, acoperă cu uleiul de măsline, sarea și piperul. Trage câte trei bucăți de somon în câte o țeapă de frigărui. Amestecă usturoiul, untul, sucul de lămâie și pătrunjelul. Gătește somonul pe grătar sau într-o tigaie timp de 1-2 minute pe fiecare parte. Transferă pe o farfurie și împrăștie amestecul de unt și usturoi pe deasupra.

Citește și: Biluțe de șuncă cu cașcaval. Sunt apetisante, sățioase și ușor de gătit (Video)

Distribuie articolul: