De șase ani Franco Sanna, managerul general al brandului Casa Rinaldi în Moldova, spune „casă” țării noastre. S-a mutat aici cu afacerile, apoi și cu inima.

Își vizitează țara de baștină, Italia, de cel mult 5 ori pe an. E căsătorit cu o moldoveancă, are un copil născut în Moldova și ne iubește poporul. Am stat de vorbă la evenimentul organizat de Women Adventure Moldova, „Women’s Day in Chisinau”. Venise cu cele mai apetisante delicii culinare, sută la sută italiene. Iată ce am reușit să aflăm de la Franco Sanna:

„Sunt căsătorit cu Elena, o femeie extraordinară. Avem un copil, Mateo, la fel de extraordinar. Sincer, nu mi-a fost greu să împart inima cu o fată din Moldova, avem foarte multe lucruri asemănătoare. Suntem popoare primitoare, ne place să stăm la masă, să împărțim timpul cu prietenii, pe urmă limba nu diferă enorm de mult. Religiile noastre sunt aproape identice. Așa cum foarte mulți moldoveni au decis să crească , să își dezvolte familia în Italia, nici pentru noi nu este greu să o facem în Moldova.”

Franco Sanna consideră că Moldova e o țară frumoasă, dar oamenii de aici au o problemă: sărbătoresc prea mult.

franco sanna„Lumea, după părerea mea, exagerează cu petrecerile și sărbătorile. Avem atâta muncă de făcut, trebuie să micșorăm zilele de odihnă, noi toți să fim mai mult la muncă, să ajutăm țara să se dezvolte. Trebuie să ne punem în cap că trebuie să plătim taxele toți, pentru că merg la bugetul de stat, ne prindem că nu avem drumuri bune. Nu știu câți din noi, dacă facem un examen de conștiință, suntem curați la capitolul taxe. Noi, străinii, suntem primii care urmăresc regulile de joc, dar toți trebuie să facă așa. Atunci când ne onorăm obligația de a achita impozite, putem să cerem. Să umblăm doar cu cerutul nu este un lucru corect”, a conchis Franco Sanna.