Cununia religioasă a Prințesei Beatrice a fost o adevărată surpriză pentru toți, ziua nunții nefiind anunțată oficvial. Vineri, 17 iulie, aceasta și-a unit destinul cu alesul inimii sale, în fața lui Dumnezeu și a bunicii, Regina Elisabeta.

De această dată nunta regală a fost una deosebit de modestă, motivul fiind desigur starea de urgență cauzată de pandemie. La ceremonia religioasă au participat aproximativ 20 de persoane, printre care regina Marii Britanii, Elisabeta, și soțul ei, Prințul Philip, Ducele de Edinburgh.

Citește și: Nuntă regală secretă: Prințesa Beatrice s-a măritat astăzi! (Foto)

Pe pagina oficială a familiei regale a apărut un mesaj de felicitare pentru proaspeții miri, dar și câteva detalii:

„Felicitări pentru Prințesa HRH, Beatrice și domnul Edoardo Mapelli Mozzi! Cei doi s-au căsătorit într-o mică ceremonie privată la Capela Regală a tuturor Sfinților de la Royal Lodge, Windsor, vineri, 17 iulie.

Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi și-au sărbătorit nunta cu cei mai apropiați membri ai familiei. Cuplul fericit este ilustrat în imagine împreună cu Majestatea Sa Regina și Ducele de Edinburgh.

Prințesa Beatrice a purtat o rochie vintage de Norman Hartnell și tiara cu franjuri de diamante Queen Mary, ambele aparținând Majestății Sale Reginei. Tiara a fost purtată de Majestatea Sa în ziua nunții sale, în 1947. Fotografie de Benjamin Wheeler”, este mesajul care a însoțit cele două fotografii oficiale de la nunta Prințesei Beatrice.

Tiara Queen Mary este aceeași tiară purtată de Regina Elisabeta la nunta sa, pe care a primit-o în dar de la bunica sa, Regina Mary de Teck.

La rândul ei, Regina Maria (Mary de Teck) a primit tiara cadou la nunta sa, în 1893. Inițial aceasta era înfrumusețată cu 14 perle mari, ulterior acestea au fost înlocuite cu diamante, perlele ajungând să fie încrustate în altă tiară, Lover’s Knot Knot.

Tiara Queen Mary este una dintre cele mai îndrăgite accesorii purtate de membrii familiei regale.

Potrivit HarpersBazaar, rochia vintage, purtată de mireasă a fost îmbrăcată de Regina Elisabeta în anul 1962 la premiera filmului Lawrence of Arabia.