Aproape 2000 de imagini care surprind partea nevăzută a Moldovei au fost realizate de cei 12 fotografi străini și locali. Ei au străbătut țara noastră în lung și în lat timp de șase zile în cadrul celei de-a doua ediții a proiectului fotografic „Discover the routes of life”. Participanții au vizitat 16 locuri de interes turistic din Moldova și au parcurs aproximativ 1200 de kilometri.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 3 – 8 august 2017 și a fost organizat  cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de USAID și Guvernul Suediei, în parteneriat cu Oficiul Național al Viei și Vinului (ONVV) și Asociația Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).

Turul „Discover the routes of life” are drept scopuri principale promovarea țării noastre ca destinație turistică atât pe plan extern, cât și pe plan intern, cu ajutorul rețelei de followeri ai fotografilor străini și locali, dar și pentru îmbogățirea portofoliului de fotografii turistice ale Moldovei.

Sergiu Botezatu, manager superior de proiecte, USAID Moldova: „Turismul este industria cu cel mai rapid ritm de creștere la nivel mondial, care contribuie la dezvoltarea socio-economică a țării. Ne bucurăm că cea de-a doua ediției a turului fotografic va completa portofoliul de imagini turistice ale Moldovei, iar cu ajutorul acestora turiștii străini ne vor descoperi țara. Pozele de calitate sunt esențiale pentru consolidarea unui brand de țară turistic și, respectiv, contribuie la dezvoltarea sectorului turismului.”

Cele mai frumoase poze au fost prezentate în cadrul unui eveniment public desfășurat în incinta Aeroportului Internațional Chișinău – primul punct de întâlnire a oaspeților străini cu țara noastră.

Petru Jardan, director, Aeroportul Internațional Chișinău: „Ne bucurăm că aici, pe Aeroportul Internaţional Chişinău, putem să promovăm cele mai frumoase destinaţii ale Moldovei atât în rândul conaţionalilor nostri, dar şi a turiştilor. Ne putem mândri nu doar cu locuri unice, dar şi cu oameni deosebiţi. Compania „Avia Invest” este întotdeauna deschisă şi susţine desfăşurarea acţiunilor ce au drept scop promovarea imaginii Moldovei, în special a atracţiilor turistice ale ţării noastre.”

Periplul, orientat mai mult spre turismul de aventură ușoară – un amestec dintre cultură, natură, gastronomie și drumeție, i-a impresionat pe cei 12 fotografi. Timp de 6 zile, participanții au reușit să cunoască cele mai importante puncte de atracție turistică ale țării, au gustat din autenticitatea vieței rurale, s-au delectat cu bucatele tradiționale și Vinul Moldovei și au cunoscut cultura locală.

Laura Masi, participant, Italia: „N-am crezut că într-o bună zi am să vizitez această țară. Este într-adevăr o destinație puțin cunoscută, precum și tradițiile, și originile care o fac atât de bogată. Moldova își redescoperă istoria și are o mare dorință să o împărtășească cu restul lumii. Peisajele rurale sunt necontaminate. Oamenii sunt simpli, autentici, politicoși și se bucura să aibă oaspeți la masa lor. Și apoi, utilizarea celor mai noi tehnologii de vinificație permite producerea unui vin excelent care, combinat cu bucatele tradiționale, este o explozie de arome.”

Alexandru Damian, participant, România: „Nu-mi creez niciodată vreo așteptare, apropo, de locurile pe care urmează să le vizitez. Îmi place să descopăr la fața locului și să nu mă las influențat de alte păreri sau promovări comerciale. Venind pentru prima oară în Moldova, am descoperit acea ospitalitate binecunoscută în regiune, dorința de recunoaștere internațională și acea pasiune și mândrie națională față de lumea vinului, lucruri pe care le apreciez din plin.”

Elena Andronache, participant, Moldova: „Am decis să particip la acest tur fotografic fiind dornică de a-mi explora și cunoaște țara. Sunt profund recunoscătoare pentru că în aceste 6 zile am reușit să cunosc o altă Moldovă, una colorată, plină de arome, gust, dans, tradiții și autenticitate.”

17.08.04 Manuc Bei_Victor Garstea_003

17.08.04 Manuc Bei_Victor Garstea_001

17.08.04 Manuc Bei_Elena Andronache_006

17.08.04 Manuc Bei_Elena Andronache_002

17.08.04 Manuc Bei_Elena Andronache_001

10. Anatol Poiata_Moldova_002

08. Victor Garstea_Moldova_002-Edit

07. Elena Andronache_Moldova_002_edit

06. Alexandru Damian_Romania_002

05. Maria Wiktoria Gorecka_Poland_001_edit

04. Magdalena Tomaszewska-Bolalek_Poland_002_edit01. Laura Masi_Italy_001

Cele mai sugestive poze care surprind autenticitatea și partea pitorească a țării noastre urmează să fie expuse în perioada următoare în mai multe locuri de interes public.

Turul fotografic „Discover the routes of life” este una dintre multiplele activități desfășurate cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova pentru dezvoltarea sectorului turismului din țara noastră.

disclaimer Arta si cultura

Distribuie articolul: