Arta are cu adevărat un scop. Arhitecții și artiștii inteligenți din spatele reperelor de renume mondial au creat capodopere minunate în afară de reperele în sine. Au creat, dar totodată și le-au ascuns. Poate au făcut asta ținându-ne să ghicim scopul lor final singuri? Totuși această descoperire cu siguranță nu poate să o facă oricine. 

Așadar, în acest articol am enumerat câteva locuri binecunoscute care ar putea ascunde surprize odată ce le arunci o privire mai profundă.

Camere secrete din interiorul Sfinxului

Charing Cross nu mai este așa cum era înainte. Populara intersecție a fost construită pe o stradă veche cunoscută sub numele de „Little Compton”. Rămășițele străzii pot fi văzute ca un tunel de utilitate acoperit cu grătare și balustrade de-a lungul șoselei. 

O stație de poliție minusculă la un stâlp de lampă din Trafalgar Square

Fiind unul dintre cele mai aglomerate locuri din Londra, trebuie să aibă supraveghere și protecție, iar unul dintre arhitecții locului a avut o soluție: să construiască o secție de poliție nebănuită în zonă. Deși nu se mai folosește, tot uimește și atrage atenția multor turiști.

Pista misterioasă 61 sub The Waldorf Astoria

Ar fi neobișnuit să auzi zgomote de piste atunci când stai peste noapte într-un hotel. Ei bine, acesta nu este cazul pentru „The Waldorf Astoria din New York City”, deoarece pe la sfârșit se  găzduiește vechile trenuri cu aburi de pe traseul 61 de mult uitat din Manhattan!

O trapă deghizată în statuia lui Leonardo da Vinci

La fel ca Leonardo da Vinci, sculptorul din spatele statuii uriașe a marelui artist îi plăcea și lui să  ascundă ouă de Paște în capodoperele sale. Assen Peikov a făcut ultimele retușuri ale lucrării sale, plasând în mijloc un compartiment secret care conține pergamente.

Tunelurile subterane de sub Colosseumul Roman

Structura colosală găzduiește bogata istorie romană. Dar abia când istoricii și arheologii au zgâriat suprafața Colosseumului au zărit descoperiri remarcabile sub podeaua arenei, inclusiv o rețea de tuneluri complicate , numită „hipogeu”.

Peștera ciudată a spiritului rău situat la Cascada Niagara

Cascada Niagara este o atracție turistică uriașă, dar există un alt lucru de care puțini știu. Este vorba despre Peștera Spiritului Rău, o  prăpastie găsită în Cheile Niagara. Legenda spune că oricine intră în peșteră va avea ghinion în viață. 

Clubul privat 33 de la Disneyland

Disneyland este mai mult decât despre distracție și plimbări. Poate avea și ceva diferit. Clubul 33 este un club privat pentru iubitorii Disney prezenți în diverse Parcuri Disney, unde oferă experiențe unice membrilor săi. Clubul este atât de exclusivist încât are o listă lungă de solicitanți care au scris cu toții o scrisoare pentru a fi primiți în familie.

Tu ce alte locuri secrete mai cunoști? Scrie în comentarii.

Sursa: brightside

Distribuie articolul: