Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi Ziua Națională a României. Pe 1 Decembrie 2021 se marchează 103 ani de la Marea Unire, iar cu această ocazie am decis să vă arătăm câteva locuri turistice, care merită să fie vizitate iarna aceasta în România. De aceea, dacă încă nu te-ai hotărât cu destinația, noi îți venim în ajutor cu câteva sugestii.

De ziua ei o descoperim și mai mult. 

Hotelul de gheață

Din anul 2005, turiștii au posibilitatea să descopere cel mai neobișnuit castel, care se află în inima munților Făgăraș. Hotelul de gheață este construit an de an, din zăpadă și din blocuri de gheață extrase din cel mai mare lac glaciar al Munților Făgăraș, Bâlea Lac. Blocurile de gheață ajung la dimensiunile de 70 de centimetri și cântăresc aproape 70 de kilograme. Hotelul primește peste 8.000 de oaspeți anual.

Sibiu și Târgul de Crăciun

Sibiu este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Pe tot parcursul anului el pur și simplu este magic. Are o arhitectură bine păstrată, superbă pentru cei care iubesc să facă  fotografii, localurile cu mâncare delicioasă, o atmosferă plăcută și liniștită. Târgul de la Sibiu s-a calificat și în topurile celor mai bune târguri europene. 

Transfăgărășan

Transfăgărășan este considerat drept cel mai frumos drum din România, acest traseu poate fi o adevărată destinație de vacanță datorită obiectivelor turistice din zonă și peisajelor. Acesta mai este numit și „drumul printre nori”, pentru că tot ce vei vedea acolo sunt frumusețile naturii. Drumul măsoară aproximativ 151 km și face parte din DN 7C, drum ce începe din județul Argeș, sat Bascov, de lângă județul Pitești și se intersectează cu DN1, lângă comuna Cârțișoara, între Sibiu și Brașov. Merită să fie descoperit! 

Comuna Dorna Arini

Satele din jurul orașului Vatra Dornei sunt considerate „perlele Bucovinei’’, pentru că acolo vei găsi cele mai frumoase așezări din România. Satul Dorna Arini, aflat în bazinul Țării Dornelor, pe malul Bistriței, vă va oferi o relaxare de nedescris. Acolo, în natură vei uita de probleme, dezamăgiri și gânduri rele. De sus, dacă ești curajos să urci coline, vei vedea, în depărtare, Munții Suhard, Călimani, Giumalău și Pietrosul Bistriţei.

Saline din România

Salinele nu sunt simple obiective turistice pe care să le vizitezi într-o vacanță, ci adevărate destinații pentru speleoterapie. Salinele din România sunt destinații care pot asigura tratamentul terapeutic de care organismul tău are nevoie pentru tratarea mai multor afecțiuni, așa că nu vei regreta dacă vei merge să vezi cele mai faimoase saline. O salină este spațiul amenajat într-o fostă mină de sare. Ai știut că acestea asigură tratament natural pentru mai multe boli ale aparatului respirator, dar și pentru diferite afecțiuni ale pielii?

Munții Apuseni

Munții Apuseni sunt perfecți pentru pasionații de drumeții montane pe timp de iarnă, chiar și pentru cei care nu dispun de cel mai profesionist echipament. Cu păduri bogate, sate misterioase, cu văi și dealuri, peisaje pitorești de o frumusețe rară. Deci, Munții Apuseni sunt o destinație grozavă de vizitat în lunile de iarnă. Vei fi departe de aglomerații și aproape de natură, liniște și tot ce e frumos.

Brașov

Brașov este considerat de mai mulți unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Acesta merită să fie vizitat atât vara, cât și în special iarna. Poiana Brașov este destinația perfectă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Acolo vei găsi de toate, este un oraș diversificat și dezvoltat. În fiecare an, în Piața Sfatului este înălțat un brad superb, peste tot sunt luminițe, e o adevărată atmosferă de sărbători. 

Tu ce destinație o să alegi?

Distribuie articolul: