Alina Zotea, este economistă, politiciană și fotomodel din Republica Moldova, a fost ex-deputată PL în Parlamentul Republicii Moldova, iar de curând s-a lansat în calitate de co-autoare a unei cărți pentru copii: „Aventurile lui Dodo”, istoria unui arici pofticios și tenace, scrisă împreună cu jurnalista Victoria Vioară.

Cartea oferă un text rimat, bogat în dialog, dinamic și ușor de reținut de către cei mici.

Motivul pentru care Alina și Victoria s-au reprofilat în această sferă a fost maternitatea. Fosta deputată Alina Zotea este mama a doi băieți, iar Victoria Vioară, care a lucrat timp de nouă ani în presă, după ce a devenit mama unei fete, a schimbat publicul țintă.

„Copiii te cheamă în lumea lor. Ca părinte, nu ai cum să nu citești povești și, de multe ori, să le creezi tu însuți. Ideea de a scrie o carte pentru cei mici a apărut în timpul unei vacanțe, când, împreună cu Victoria Vioară, ne întreceam în rime și catrene cu care îi distram pe copiii noștri. Dintre toate personajele pe care le cream spontan, ei s-au atașat cel mai mult de un arici. Anume curiozitatea lor – „Ce mănâncă ariciul?”, „Unde trăiește?” – ne-a determinat să dezvoltăm povestea”, a relatat Alina Zotea.

De asemenea, cartea le deschide părinților perspectiva unei discuții despre natură, despre bine și rău ori despre exemplele pozitive și negative pe care viața ni le scoate în cale.

„Sperăm că, așa cum copiii noștri l-au îndrăgit pe Dodo, la fel se vor bucura de el și ceilalți. Iar noi promitem că, pe măsură ce vor crește, Dodo îi va lua cu el în noi aventuri”, a afirmat Victoria Vioară.

Volumul este destinat copiilor cu vârsta între unu și patru ani. Dar Dodo va crește și el, va deveni ingenios și va înseta după noi aventuri. La toate acestea, se adaugă imaginile calde ale ilustratoarei Daria Rusu, care vor bucura ochii cititorilor.

Cele două autoare pregătesc deja o nouă carte pentru copiii de vârstă școlară.