Revista Forbes a realizat clasamentul celor mai plătiți sportivi din toată lumea. Cel care este în fruntea raiting-ului, l-a întrecut pe Ronaldo, Messi și Neymar. 

Tenismen-ul elvețian Roger Federer a fost pentru prima dată în topul clasamentului celor mai bine plătiți sportivi din lume, realizat de revista Forbes. Potrivit publicației, în ultimele 12 luni Federer a câștigat 106,3 milioane dolari, în timp ce 100 milioane dolari au fost din contracte de sponsorizare, iar 6,3 milioane dolari tenismen-ul a primit din activitatea sa pe teren.

Sursă: glamour.ru

De remarcat este faptul că Federer are acorduri de sponsorizare cu Uniqlo, Credit Suisse, Mercedes-Benz, Rolex, Wilson, Moet & Chandon, Barilla, Gillette și alte companii mari, plățile cărora variază între 3 și 30 de milioane de dolari pe an. Potrivit Forbes, niciun alt sportiv nu are la fel de multe contracte de sponsorizare.

A doua linie din clasamentul sportivilor a fost luată de Cristiano Ronaldo, cu un venit anual de 105 milioane dolari. 60 milioane de dolari au fost salariul jucătorului de fotbal, alți 45 de milioane de dolari au fost câștigați de Ronaldo pentru contracte de sponsorizare cu Nike, Altice, Herbalife și cu propria sa marcă CR7.

Sursă: glamour.ru

Pe locul trei se află căpitanul clubului spaniol Barcelona, ​​Lionel Messi (104 milioane dolari). A câștigat 32 de milioane de dolari în contracte cu Adidas, MasterCard și PepsiCo. În spatele lui se află fotbalistul brazilian Neymar cu un câștig anual de 95,5 milioane de dolari.

Sursă: glamour.ru

De asemenea în top 10 au fost incluși  jucătorii de baschet LeBron James (88,2 milioane USD), Stephen Curry (74,4 milioane USD) și Kevin Durant (63,9 milioane dolari), jucătorul de golf Tiger Woods (62,3 milioane dolari) și jucătorii de fotbal american Kirk Cousins (60,5 milioane USD) și Carson Wentz (59,1 milioane USD).

Sursă: glamour.ru 

Vezi și: Forbes a eliminat-o pe Kylie Jenner din lista miliardarilor