La fel ca multe femei, Maria Ciupac are o pasiune deosebită pentru flori. Femeia însă, nu doar le admiră ci le confecționează de dimensiuni impunătoare, iar lucrările ei arată ca vii și luminează la propriu. Ce o inspiră să creeze flori-gigant aflați din articol.

Am descoperit lucrările Mariei pe un grup online, unde meșterii își expun lucrările manuale. Florile ei, care sunt confecționate dintr-un material numit izolon, mi-au atras imediat atenția prin faptul că arată ca vii, prin dimensiunea lor impunătoare, dar și prin faptul că pot cu ușurință deveni nu un simplu decor ci o instalație frumoasă de iluminat locuința sau grădina. Mi-am propus să aflu mai multe și să vă povestesc și vouă.

„Mă numesc Maria, am 27 de ani și am o famile frumoasă cu care ma mândresc foarte mult. De când mă țin minte îmi place mult tot ce este relizat manual și încă de mică, aveam o plăcere deosebită când confecționam ceva. Am făcut multe și de toate: am brodat, cusut, împletit, am lucrat cu biserul. Așa s-a întâmplat că înainte de 8 martie, voiam să confecționez ceva deosebit pentru un eveniment de la școala pe care o frecventează fetița. Aveau o expoziție, astfel căutând idei, am dat de o floare-gigant și mi-a plăcut într-atât, încât mi-am propus să o realizez. Ce mi-a reușit, mi-a plăcut enorm”, povestește meșterița, originară din Florești.

Deși confecționează flori pentru decor, atunci când este cerere, acestea capătă lumină, iar aici, de mare ajutor îi este soțul, care este electrician de profesie. Astfel din creativitatea Mariei și cunoștințele soțului, „cresc” flori iluminatoare.

„Acum, florile le confecționez în timpul liber și o lucrare îmi ia aproximativ de la două zile și până la o lună ca să o finalizez, în funcție de mărime și model. La un singur trandafir lucrez cam 2 zile.

Prima floare pe care am confecționat-o a fost un mac gigant. De obicei, îmi găsesc inspirația în florile vii. Îmi plac mult. Am o grădină și când acestea înfloresc pot să stau ore în șir admirându-le culorile, petalele… Apoi mă strădui să le redau frumusețea în lucrările mele.

Florile unt pasiunea mea, nu mai am timp pentru altceva.

Ce îmi place cel mai mult la florile mele este reacția celor din jur. Atunci când le văd, rămân cu toții uimiți, de la copii, la femei, chiar și bărbații. Nu rămân niciodată fără complimente și asta mă motivează foarte mult să nu renunț, cu toate că nu se confecționează așa de ușor”, se destăinuie femeia.

Maria este convinsă că orice lucru manual este deosebit: „Sunt ore în șir de lucru. Mie îmi place mult ce fac și cred că lucrările mele redau plăcerea, dragostea cu care sunt făcute, iar asta le face deosebite”.

Nu-i așa că sunt impresionante?

Sursa: Arhiva personală


*Urmărește canalul nostru de Telegram

Pentru mai multe știri din frumusețe și modă urmărește canalul nostru de  Viber – Revista #EAmd Join Revista #EAmd 

WhatsApp – Revista EA