Floricelele de porumb sau popcornul, aşa cum mai sunt numite, reprezintă o gustare crocantă preferată de mulţi, dar au efecte benefice pentru sănătate, mai ales dacă sunt preparate în casă, cu grăsime în cantitate mică.

O gustare savurată de mulți, floricelele de porumb sunt o sursă semnificativă de fibre, cunoscute pentru rolul lor în menţinerea unei digestii sănătoase și a unui nivel optim de zahăr în sânge. Potrivit Cronista, Dr. Joanne Slavin, medic nutriționist la Universitatea din Minnesota, a evidenţiat faptul că aportul crescut de fibre procurate din diverse surse alimentare poate fi benefic pentru starea generală de sănătate.

Floricelele de porumb sunt delicioase și foarte hrănitoare dacă sunt preparate în cel mai sănătos mod. Există două tipuri principale de fibre: solubile și insolubile. Popcornul le conține pe amândouă. Floricelele sunt bogate în fibre şi pot ajuta la reducerea nivelului de colesterol și a riscului de boli de inimă. Sunt şi o sursă excelentă de fibre insolubile, esențiale pentru sănătatea digestivă, prevenirea constipației și a altor probleme intestinale.

Conținutul ridicat de fibre din floricelele de porumb poate fi benefic şi pentru cei care doresc să slăbească. Deși au un conținut scăzut de calorii, floricelele bogate în fibre îţi sting pofta de mâncare și menţin starea de saţietate mai mult timp, ceea ce poate ajuta la reducerea aportului total de calorii.

Popcornul poate ajuta la prevenirea diabetului de tip 2

Cercetările sugerează că o dietă bogată în fibre poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2. O echipă de cercetători coordonaţi de dr. Gertraud Maskarinec de la Universitatea din Hawaii a observat o corelaţie semnificativă între aportul mai mare de fibre și un risc mai mic de diabet zaharat la adulți.

Pentru cei care doresc să adauge mai multe fibre în dieta lor, floricelele de porumb pot fi o opțiune perfectă. Mai mult, floricelele de porumb oferă o modalitate ușoară și versatilă de a te bucura de beneficiile fibrelor în orice moment al zilei.

Cum să le prepari pentru a fi sănătoase!

Cu un conținut ridicat de fibre și conținut scăzut de calorii, floricelele de porumb reprezintă o alegere bună pentru cei care doresc să-și îmbunătățească sănătatea.

Reţine, totuşi, să foloseşti un ulei vegetal cu punct de ardere ridicat, să eviți să le pregăteşti într-un uleiuri reutilizat.

Distribuie articolul: