Aveți aici rețeta de flan de lămâie în diferite versiuni: rețeta tradițională, la cuptorul cu microunde și la oală MG. Cu această rețetă de flan de lămâie putem pregăti și un flan de portocale.

Trebuie doar să înlocuiți sucul de lămâie cu sucul unei portocale și coaja acesteia.

Ingrediente pentru 4 persoane
4 ouă
sucul de la 1 lămâie mare și coaja ei
1 cutie mică de lapte condensat
2 măsuri din sticlă de lapte normal (intreg sau semi-degresat)
Bomboane lichide

 

Mod de preparare:

1.Amestecăm toate ingredientele în același timp în blender până se obține un amestec spumos și foarte omogen.

2. Caramelizam o matriță, punem amestecul și facem un bain-marie în vasul sub presiune sau la cuptor pentru o jumătate de oră. Se lasă să se răcească și se desfac.


Flan de lămâie la MICROUNDE
Punem amestecul într-o formă care poate merge la cuptorul cu microunde. Acoperiți cu folie transparentă și faceți câteva găuri în ea cu un cuțit. Punem la 50% putere 8 min si apoi la 80% inca 6-8 min. Daca vezi că nu este închegat, mai adaugă un minut până când introducând o scobitoare iese curată. Știți deja că pentru ca flanurile și prăjiturile să fie făcute în mod egal la cuptorul cu microunde, este mai bine să folosiți o formă de coroană.

Flan de lămâie într-un vas MG
Punem accesoriul de abur în tavă. Deasupra se așează forma (o matriță rotundă) cu un capac sau o folie transparentă deasupra și se umple vasul cu apă până ajunge la mai mult sau mai puțin la jumătatea formei. Închidem vasul și programăm meniul la 110º, presiune medie timp de 10 min.

Distribuie articolul: