Știm cu toții. La început, a fost o dragoste grozavă, mai târziu a început să scadă, se petrece din ce în ce mai puțin împreună până când vine, inevitabil, despărțirea. Nu contează dacă acest lucru s-a întâmplat din cauza priorităților diferite în viață, a infidelității, a timpului scurt petrecut împreună sau pentru că relația devenise un stereotip și nu mai exista puterea să se lucreze la ea. Nu contează dacă separarea de jumătatea iubită s-a petrecut la inițiativă noastră sau a celuilat. Oricum ar fi, trecerea peste eveniment tinde să fie dificilă. Uneori se întâmplă într-o săptămână, alteori într-o lună, alteori ne jelim și ne gândim cum era luni după despărțire. De aceea, îți oferim sfaturile noastre garantate cu privire la modul în care poți face față despărțirii cât mai repede.

Spune „nu” alcoolului

Alcoolul este flagelul omenirii, ajută la uitare, îmbunătățește starea de spirit, relaxează și ajută la eliminarea stresului. Dar toate acestea sunt doar temporare.

Dacă bei cauza durerii, probabil te vei simți mult mai rău în dimineața de după decât ai făcut-o înainte. În plus, disconfortul fizic se va adăuga la durerea spirituală, iar situația va fi mai gravă a doua zi. Uită de alcool, fă-te fericit/ă, schimbă ceva în viața ta sau începe să faci sport.

Schimbă-ți viața – trăiește sănătos și fericit 

Poate te gândeai de mult timp că vrei să începi să faci sport, să mănânci mai sănătos, să pleci în străinătate sau să schimbi locul de muncă. O despărțire este o oportunitate perfectă pentru aceasta.

După despărțire, vei avea mult timp pentru tine și te vei dedica unor lucruri noi din viața ta de zi cu zi. În plus, nu va trebui să îți faci griji despre ce crede jumătatea ta despre stilul și deciziile tale de viață.

Blochează contacte pe rețelele de socializare

În orice caz, nu încerca să îi scrii, să îl/o apelezi, contactezi pe Facebook cu mesaje sfâșietoare sau să îți imaginezi cum ar fi dacă v-ați întoarce împreună.

Acest comportament îți va face rău din ce în ce mai mult și astfel vei evita de tine. Te vei gândi întotdeauna la el/ea și îți va fi dificil să construiești o nouă viață sau să începi o nouă relație.

Fă-te fericit/ă

Fă-ți timp pentru tine. Mergi la un masaj, la o sală de gimnastică, cumpără produse cosmetice sau vizionează un film cu prietenii. Fă orice nu ai avut timp să faci în ultimele luni. Cu cât te distrezi mai mult, cu atât te vei gândi mai puțin la despărțire și cu atât mai puțin vei regreta.

Dacă îți plac cumpărăturile, nu te reține de la niciun lucru care te face fericit/ă. Poate te vor încânta niște produse cosmetice noi, sau poate îți plac ceasurile. Nimic nu este interzis, cea mai importantă este fericirea ta și că ar trebui să te recuperezi cât mai repede posibil și să nu îți mai faci griji pentru despărțire.

Schimbă mediul înconjurător

Fă-ți bagajele și călătorește cu prietenii tăi. Nu trebuie să fie excursii scumpe la mare sau la munte.

Doar mergeți pentru un weekend la o cabană, cu cortul sau poate o excursie prin țară. Pe scurt, fă-ți timp pentru tine si pentru prietenii tăi, calatorește si cunoaște-te.

Scapă de tot ceea ce îți amintește de el/ea

Pune toate cadourile, animalele de pluș, lanțurile, brățările, pur și simplu orice lucru care îți amintește de relația anterioară într-o cutie și ascundeți-o deasupra dulapului sau la subsol. Eliminați orice lucru care vă poate aminti de despărțire. Dacă ții cadourile la vedere, va fi greu de uitat.

Dacă ai vreun parfum asociat cu fostul/a, nu ezita să cumperi un nou parfum. Vei fi fericit/ă de achiziție, iar mirosul nu îți va aminti de trecut. Poți alege parfumuri cu o aromă similară cu cea pe care o purtai până acum, sau te poți concentra pe ceva complet diferit. Folosești de obicei parfumurile fructate? Încearcă unele citrate de data aceasta.

Lasă-ti emoțiile libere

Nu încuia emoțiile în interiorul tău. Vorbește despre ceea ce simți. Spune-le prietenilor tăi sau scrie în jurnal. Dacă simți să faci asta, nu ezita să plângi sau să urli. Fă orice te face să te simți mai bine.


Nu este bine să vorbești de rău despre fostul/a tău, cu siguranță. Încearcă să te calmezi și să închizi tot ceea ce simți cât mai repede. Nu te întoarce la el/a și nu te învinovăți pe tine sau pe cealaltă persoană pentru tot ce ți s-a întâmplat în viață.

Uită de sexul de împăcare

Evită orice contact privat. Poate să nu iasă bine. Motivul pentru care te-ai despărțit este, probabil, unul bun. Întâlnirea face uitarea și mai dificilă.

Aceste relații nu funcționează cu adevărat și, dacă vă întâlniți doar pentru sex ocazional, lucrurile se vor înrăutăți. Întotdeauna vor exista unele sentimente ascunse și te vei îngrijora inutil.

Nu mai da vina pe tine

Nu mai da vina pe tine. Vina este întotdeauna de ambele părți. Da, întotdeauna.

Este bine să îți dai seama de ce relația nu a mers, dar este inutil să te afunzi în aceste gânduri. Nu te gândi prea mult la asta, încetează să spui „ce s-ar fi întâmplat dacă”. Mai degrabă, concentrează-te asupra viitorului, asupra ta, a prietenilor, a intereselor sau poate a sportului.

Nu începe o relație nouă prea curând

Uneori avem tendința de a da merele pe pere. În cazul relațiilor și despărțirilor, acest lucru se manifestă în găsirea unui partener nou cât mai repede posibil. Noul partener ne poate distra o perioadă și ne poate face să uităm de tristețe dar, de cele mai multe ori, o astfel de relație nu durează mult timp și ajungi, destul de repede, iar în caruselul post-despărțire.

În caz contrar, vei compara în mod constant noua jumătate cu fosta, iar în cel mai rău scenariu, puteți chiar vorbi despre aceasta tot timpul. Inevitabil, obiceiul va enerva noul sau noua parteneră, iar relația probabil nu va dura mult timp.

 

Distribuie articolul: