Anul 2020 se anunță a fi un an cu accesorii extravagante, începând cu cercei maxi, accesorii cu perle sau un singur cercel. Bijuteriile acestui sezon nu se caracterizează prin subtilitate, ci dimpotrivă: sunt mari, sclipitoare și au un impact. Multe dintre bijuteriile propuse pe cat-walk-uri se potrivesc perfect sezonului călduros, fiind prezente influențe florale, scoici, influențe boho, modele minimaliste.  În special se remarcă lanțurile în aceast an, mari si solide, dar nu „prea industriale”, ele putând fi purtate fără nicio problemă în cadrul multor combinații vestimentare. Iată o listă de bijuterii pe care trebuie să le aibă orice femeie stilată în acest an.

Lanțuri masive

Probabil deja le-ați observat la multe bloggerițe de modă, chiar dacă par foarte agresive, acestea pot fi combinate și cu o rochie din mătase. Lanțurile pot completa orice ținută minimalistă, oferind un accent mai bogat. Acest tip de lanțuri au influențe ale anilor ’90, cu verigi groase dar elegante, perfecte pentru a putea fi purtate și cu o ținută de seară.

Lanțuri-frankenstein sau bijuterii combinate

Acest tip de bijuterie este ceva nou întâlnit în cadrul prezentărilor de modă. Lanțurile-frankeinstein reprezintă combinații dintre două modele diferite, de exemplu: șirag de perle neprelucrate și lanțuri masive, un lanț auriu și altul argintiu sau forme și modele diferite de coliere.

Lanțuri multiple și pandantive

Nu este un trend nou, dar continuă să fie actual și în acest an. Aici putem observa combinații dintre lănțișoare mai fine cu pandantiv minimalist și cu un lanț la baza gâtului mai gros. De altfel, acest tip de colier se asortează atât cu o bluză decoltată, cât și cu o maletă cu guler. Până de curând întâlneam acest stil de lanțuri la rapperii care purtau acest trend în ținute casual, cu tricouri supradimenionate.

Bijuterii retro

Acestea au fost și vor mai fi în trend încă multă vreme. Bijuteriile retro sunt ușor de combinat, astfel ele pot fi asortate atât la o rochie elegantă, cât și la o ținută mai casual. În această categorie se regăsesc și perlele vintage, în contrast cu aspectul modern oferit de perlele avangardiste, designerii de bijuterii au păstrat influențele istorice, oferindu-ne una din cele mai clasice tendințe de bijuterii în 2020.

Pietre semiprețioase sau minerale neprelucrate

Pietrele prețioase brute sau puțin prelucrate se află în prim planul tendințelor din acest an în materie de bijuterii. Inele, coliere, cercei, toate oferă senzația de parcă au fost prelucrate manual – asimetrice și foarte diferite. Mineralele prețioase au o energie puternică pentru că nu au fost supuse niciunui proces chimic.

Cercei rotunzi mari

Acest tip de cercei sunt versatili și se potrivesc la foarte multe ocazii: pot fi purtați la un cocktail party, la un look sporty-casual sau chiar la birou. Cerceii rotunzi sunt foarte ușor de combinat, important este să găsiți mărimea care se potrivește cu forma feței.

Cercei din metal texturat

În general, bijuteriile de aur texturate se simt foarte naturale și asta chiar dacă se lucrează asupra lor la fel de mult ca în cazul bijuteriilor delicate. Acești cercei, de asemenea nu sunt lipsiți de simetrie, în unele cazuri perechea poate fi compusă din cercei cu diferite dimensiuni care pot oferi un aer nonconformist ținutei.

Cercei cape

Acest tip de cercei au un sistem de prindere diferit și sunt fără cheutori, doar se agață de pavilionul urechii. Dacă ai părul prins într-o coadă, acești cercei îți pot completa look-ul, cu cât sunt mai mulți, cu atât mai stilat arată. Au influențe rock, dar asortați corect pot oferi un accent stilat ținutei

Perle

Nu sunt un trend deloc nou, însă continuă să fie actual și în acest an. Perlele, fie ele prelucrate sau nu, sunt cea mai potrivită alegere pentru a accesoriza o ținută

Autor : Ignat Laura, stagiară

Sursa foto: Pinterest