În pofida numărului în creștere de infectări cu coronavirusul de tip nou, a locurilor limitate în spitale și a situației în care unele instituții de învățământ activează în regim online, funcționarii de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării preconizează celebrarea cu fast a Festivalului „Mărțișor”. Potrivit șefei instituției, Lilia Pogolșa, numărul de spectatori în sălile de concerte nu va depăși cifra de 250 de persoane, iar lucrătorii medicali vor beneficia de invitații la toate evenimentele artistice din cele zece zile de festival, informează AGORA.md.

„16 concerte vor fi organizate în sălile teatral-concertistice din capitală. Festivalul va fi inaugurat pe 1 martie cu un concert de excepție. În premieră, concertul de pe 2 martie, de la Sala cu Orgă, va fi dedicat în exclusivitate medicilor din Moldova. Angajații din sistemul medical vor primi invitații și la celelalte concerte din agenda festivalului”, a declarat ministra Educației, Culturii și Cercetării.

Pogolșa a precizat că festivalul din acest an va include concerte tradiționale cu participarea celor mai cunoscute orchestre și ansambluri: „În pofida pandemiei și a restricțiilor de circulație, ne dorim să-i avem pe scenele din Chișinău pe invitații din Ucraina, România, Germania, Rusia și Spania”.

Totuși, ministra precizează că organizatorii evenimentului vor respecta la maximum toate măsurile de precauție în contextul pandemiei de coronavirus.

„Situația pandemică impune respectarea măsurilor sanitare stricte și limitarea numărului de spectatori la 250 de persoane. Spectatorii de la concertul de deschidere și la cel dedicat medicilor vor fi asigurați cu măști de protecție. Dacă situația pandemică se va agrava, ne vom conforma deciziei CNESP și concertele vor avea loc fără spectatori și vor fi transmise online”, a declarat Lilia Pogolșa.

Festivalul Internațional de Muzică „Mărțișor” datează din 1967 și este organizat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La începutul primăverii, la Chișinău și în toată țara au loc evenimente la care participă interpreți și colective artistice din Republica Moldova și de peste hotarele ei.

Sursa: AGORA.md

Distribuie articolul: