Mihai Ciobanu a cântat pentru moldovenii din Portugalia, de Mărțișor. Sala a fost arhiplină, comunitatea moldovenilor din Portugalia încheind astfel șirul evenimentelor culturale din acest Festival, ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție. Evenimentul, organizat de Centrul Cultural Moldav, s-a desfășurat pe 10 martie, în incinta Colegiului Marista din Carcavelos și a adunat peste 700 de spectatori cărora, la sosire, li s-a dăruit câte un mărțișor.

Programul artistic a fost unul variat. Pe scenă au evoluat colectivele artistice ale Centrului Cultural Moldav: „Opincuța”, „Hora Moldovenilor” și ansamblul folcloric „Busuioc” conduse cu măiestrie de Ion Dănilă, dar și alți participanți din diasporă: Ionela Ostafeiciuc, Iulian Ciobanu, Ion Reniță, Ioana Ghieș, Mihaela Moraru, Iurie și Victoria Leucă și ansamblul „Doina Basarabiei” care au pus în scenă melodii frumoase.

Surpriza evenimentului a fost Mihai Ciobanu – artist al poporului și Cavaler al Ordinului Republicii, venit din Moldova grație sprijinului Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. Cu un repertoriu bogat și săltăreț, Mihai Ciobanu a ridicat publicul în picioare, reușind să mai potolească conaționalilor de peste hotare nostalgia și dorul de casă. Publicul a cântat împreună cu artistul, dar a și lăcrimat la cântecul „Casa părintească nu se vinde” care l-a sensibilizat cel mai mult, aplaudând îndelung.

Mihai Ciobanu a concertat pentru a doua oară în comunitatea din Portugalia, iar publicul l-a primit la fel de călduros ca și acum 8 ani când a susținut spectacolul „Dor de casa părintească”, împreună cu Gheorghe Urschi și interpreta Mariana Mihăilă.
Întrucât Festivalul „Mărțișor” din Portugalia este un eveniment intercultural, pe scenă au evoluat și colective portugheze: „Coro Infantil” din Carcavelos și „Coro Alentejano Vozes de Campo Branco”, din Cascais. Nelipsit de la sărbătoare a fost Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Dumitru Socolan alături de soția sa.