Familia Pahomi locuiește într-un bloc dărâmat, fără apă potabilă, curent electric și căldură. Familia are un copil de cinci luni și nu își poate permite o locuință cu condiții bune de trai, notează zdg.md.

Alexei și Rodica Pahomi locuiesc în Chișinău, într-un bloc dărâmat, pustiu, fără apă potabilă, curent electric și căldură. Nici măcar geamurile nu sunt într-o stare bună și uneori ei sunt nevoiți să poarte căciula, menționa Rodica. Spațiul locativ a fost deconectat de la toate serviciile din cauza datoriilor, foștii locatari au plecat, iar familia Pahomi, cu fetița lor de cinci luni, nu are unde pleca.

Blocul în care locuiește familia
Sursă: zdg.md

Indiferent că blocul este distrus, camera în care locuiește Alexei cu Rodica și Sabina (fiica lor) este îngrijită, curată și lucrurile sunt aranjate cu grijă. În cameră sunt înghesuite două paturi, un dulap, frigiderul, pătucul Sabinei, un reșou electric și câteva flori de cameră. Inițial, tot acolo era și bucătăria, dar după ce vecinul lor a plecat, Alexei a decis să improvizeze o bucătărie în camera alăturată. „Poate cineva ar avea nevoie de castele pentru a fi fericiți, dar nouă ne este bine așa, deși am dori să scăpăm de problemele astea prea complicate. Noi ne rugăm de sănătate și de căldură, ca să ne putem crește puiul în liniște. Ea e toată fericirea noastră”, spune Alexei.

Așa arată bucătăria
Sursă: zdg.md

Rodica suferă de paralizie centrală infantilă, provocată de o traumă la naștere. Diagnoza i-a afectat mersul. Se mișcă greu, obosește repede și destul de des poate aluneca, și chiar poate cădea. Din acest motiv, Alexei nu lucrează mereu pentru că Rodica nu se descurcă singură cu fiica sa.

Familia ar fi vrut să închirieze un apartament în oraș, dar nu au posibilitatea. „Am vrea să ne putem permite să achităm chiria în oraș, dar este peste puterile noastre. Tocmai de aceea, ne-am mulțumi și dacă am avea doar apă, curent electric și căldură”, spune Rodica.

Familia are un venit mic: pensia de invadilitate a Rodicăi, alocația copilului și salariul instabil al lui Alexei, iar autoritățile nici măcar nu au de gând să-i ajute material, nici măcar nu mai răspund la solicitările acestora.

Sursă: zdg.md 

Vezi video:

 

Distribuie articolul: