Pentru a încuraja, mobiliza și abilita antreprenoarele să devină active și să treacă peste diferite obstacole care par să le încetinească succesul în afaceri, Programul „Startup Moldova”, Tech Women și Asociația Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM) vor găzdui un atelier online cu Alena Huberova, antreprenoare de succes cunoscută în Europa de Sud-Est. „The female advantage” este un eveniment la care vor fi demontate stereotipurile legate de implicarea femeilor în afaceri, iar participantele vor afla adevărate lecții din viața de business: studii de caz și bune practici, provocări, tehnici și strategii de reușită ș.a.m.d

Alena Huberova este o antreprenoare energică, un trainer profesionist și o oratoare cunoscută din orașul Karlovy Vary, Republica Cehă. Activitatea Alenei se axează pe leadership și management, abilități de comunicare și prezentare, influențare și business „pichting”. Alena are experiență profesională în domenii precum marketing, vânzări și comunicare, inclusiv în IT. Ea este fondatoarea programului SHELeads, un program de training complex ce oferă un imbold femeilor ca să valorifice unicitatea lor și să persuadeze prin trăsături carismatice și feminine, devenind astfel lidere în sfera lor de activitate.

5 lucruri pe care ar trebui să le cunoști despre Alena Hubarova:

  • scrie articole pentru reviste precum „Czech & Slovack Leaders” și „Business Woman”
  • deține numeroase certificate în domenii precum: Inteligență Emoțională, Programare Neurolingvistică (NLP), Comunicare Interpersonală, Branding
  • este pasionată de sport și duce un mod de viață sănătos
  • ține traininguri în limbile engleză și cehă
  • timp de două decenii a locuit în mai multe țări din Europa și Asia, după care s-a reîntors în Cehia.

Training-urile pe care le dezvoltă Alena reprezintă mai mult decât discuții despre business și antreprenoriat, ci transmit un set de cunoștințe și abilități practice de viață. Atelierul se va desfășura online, pe 28 septembrie, între orele 13:00 – 14:00.

Proiectul TEKWILL inspiră doamnele și le motivează să ia calea antreprenoriatului!

În acest sens sunt desfășurate o serie de evenimente și programe pentru a le oferi premise necesare de valorificarea și afirmarea potențialului, talentului și aspirațiilor viitoarelor femei de afaceri. Inițiativele sunt menite să crească ponderea femeilor în sectoare dinamice și profitabile ale economiei naționale. Actualmente, din numărul total de antreprenori din țara noastră, aproximativ 28% sunt femei (sursa: BNS).

Despre proiect
Programul național „Startup Moldova” este parte a Proiectului TEKWILL, implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei. „Tekwill” a fost creat în anul 2017 ca Centru de Excelență al sectorului ICT din Moldova, având drept scop principal alinierea domeniului la cerințele curente ale pieței. Pentru a continua să contribuie la creșterea competitivității industriei IT și a altor sectoare strategice ale economiei, centrul și-a extins domeniile de activitate, devenind în 2019 un proiect complex la nivel național, cu sloganul „Revoluția începe!” Obiectivul de bază al Proiectului TEKWILL, în calitatea sa de platformă dedicată progresului sectorului IT, este de a asigura un impact major asupra dezvoltării economice a țării, prin îmbunătățirea capacităților antreprenoriale și educaționale ale societății, dar și prin sporirea potențialului de cercetare și dezvoltare al instituțiilor de învățământ, în conformitate cu cererea de pe piața IT.

P