Rolul de mămică a responsabilizat-o mult, a făcut-o mult mai fericită și i-a împlinit existența, Nu și somnul. Acesta a devenit pentru proaspăta mămică, Felicia Sîrbu, un adevărat lux, însă jurnalista nu se plânge de acest aspect. Mai mult, savurează fiecare moment din timpul ei cu micuța Casandra și are un sfat foarte important pentru toți părinții. Detalii, în interviul de mai jos.

Ce a schimbat în tine venirea pe lume a copilașului? 

De când a apărut minunea de Casandra în viața mea, pentru că anume așa am numit-o, nu s-au produs schimbări majore. Doar somnul a devenit un lux (râde). Adevărul este că am devenit foarte răbdătoare, nici nu îmi imaginam până acum că pot deține așa calitate.

Care dintre așteptările tale legate de maternitate s-au adeverit și care te-au surprins cel mai mult?

Probail este valabil pentru multe mame sau viitoare mame – ele așteaptă să fie mame perfecte. Exact așa credeam și eu, că voi fi mamă perfecționistă. Nu știu dacă e bine sau nu să fii o așa mamă, dar eu cel puțin deocamdată, nu văd nimic rău în asta. Încerc să mă organizez bine, să ofer copilului tot ce este cu putință din partea mea și să mă informez maxim despre fiecare etapă din viața ei.

Cine sunt pentru tine consilierii principali atunci când vrei să afli mai multe despre bebeluș sau alte detalii legate de creștere?

Nu prea stau la sfat cu multă lume, Mai degrabă citesc. Însă consilierul meu principal este medicul. Încerc să îmi asum toate responsabilitățile și chiar dacă voi face greșeli în creșterea copilului, prefer să realizez unde am greșit decât să caut vina în sfaturile mamei sau ale bonei.

felicia-sirbu-2

Faci cumva diferența asta legată de sexul copilului? Este, crezi tu, o responsabilitate mai mare să crești fată sau poate băiat?

Sunt mamă de fată și declar oficial că sunt extraordinar de fericită că s-a întâmplat anume așa. Adevărul este că până la o vârstă anumită nu contează sexul copilului pentru părinți, probabil nici de acolo înainte tot nu mai este important acest aspect. Cel puțin așa presupun eu, pentru că toți sunt la fel de dulci și au nevoie egală de dragoste, grijă, atenție – la orice vârstă.

Cu gemenii familiei Manciu

Cu gemenii familiei Manciu

Care sunt cele mai mați dorințe legate de fetița ta?

Cel mai mult îmi doresc pentru fata mea o viață plină de momente frumoase, multă înțelepciune, dorință de a învăța mereu ceva nou, muuuuuult-mult noroc și bineînțeles să fie sănătoasă.

Care sunt cele mai mari sacrificii pe care le-ai făcut de cand esti mămică?

Sunt multe lucruri în viața această pe care sunt gata să le sacrific pentru Casanadra, chiar pe mine însumi! Pentru că ea este sensul vieții mele și merită orice sacrificiu!

Înainte și după naștere

Ce mesaj ai, după naștere, pentru mămicile care sunt acum însărcinate?

Având în vedere că sunt mamă de doar 3 săptămâni, nu pot oferi sfaturi sau lecții pline de experiență. Dar din suflet le doresc tuturor viitoarelor mămici să se bucure de fiecare clipă alături de copilașii lor, pentru că ei cresc atât de repede… timpul chiar zboară! Le mai doresc să facă tot posibilul că să devină eroine pentru micuții lor! Și nu uitați să trăiți alături de copiii voștri, și nu pentru ei.