Longevitatea e pe bună dreptate caracteristica popoarelor asiatice, iar nipona Chinami Mori dovedește asta de când bunica sa, în vârstă de 93 de ani, a devenit model pentru colecția de haine și accesorii pe care le confecționează. Bătrâna se descurcă extrem de bine cu responsabilitatea care i-a fost încredințată, ajungând subiect de interes pentru publicațiile străine.

Tânăra originară din Osaka, Japonia,  țese la război articole vestimentare și acesorii după tehnica de împletire Saori și a decis că cea mai potrivită imagine a produselor sale e chiar bunica sa, Emiko, aproape centenară. Femeia a acceptat provocarea cu zâmbetul pe față, iar acum nu încetează să-i surprindă pe internauți cu felul în care se afișează în fotografii.

Emiko pozează în ipostaze drăguțe și pline de optimism pentru nepoata ei, dând de înțeles că accesoriile țesute, pe care le poartă, sunt potrivite pentru oamenii pozitivi ca ea.

Caracterul țesăturilor semnate de Saori este liber, exact ca și cei care îi aleg articolele țesute manual. „Nu mă conduc după reguli. Pot țese liber și colorat, precum îmi doresc”, mărturisește autoarea. Un alt credo al tinerei este „respectați-vă bătrânii” și speră că mesajul ei va face încojurul lumii.

Foto: instagram.com/1000wave

Distribuie articolul: