Din cauza situației în care ne-a adus pandemia, sărbătorile de iarnă în 2020 nu vor avea amploarea din anii trecuți în capitală. Despre aceasta anunță premierul Ion Chicu la emisiunea Puterea a Patra la N4. Premierul spune că Târgul de crăciun a fost anulat, iar în loc de tradiționalul brad din fața Guvernului vor fi împodobiți brazii din preajmă. Nici muzica nu va răsuna în Piața Marii Adunări Naționale.

„Anul acesta nu trebuie să ne facem iluzii. Din cauza pandemiei nu va fi acel scenariu cu Târgul de Crăciun. S-a discutat la Cancelaria Guvernului. Colegii au discutat și cu Primăria Chișinău. Primăria va organiza câte ceva în scuarul Catedralei.

Guvernul nu o să organizeze Târgul de Crăciun. Și din câte am înțeles, nici acel brad renumit din fața Executivului nu va fi. Vor fi împodobiți brazii din adiacentul Arcului de Triumf. Nu va fi acea acea amploare a sărbătorilor din cauza pandemiei”, a spus premierul Ion Chicu.

Mai mult de atât, prim-ministrul susține că au fost anulate concertele tradiționale și focurile de artificii.

Cât despre moldovenii care obișnuiesc să revină din străinătate acasă de sărbători, Chicu spune că în acest sens se fortifică dotarea spitalelor, dar nu se vor anula restricțiile ce țin de carantina pentru cei veniți din țări considerate Zone Roșii.

„Sper foarte mult că cetățenii noștri, în primul rând din Europa, vor avea posibilitatea să ajungă la aeroport, pentru că sunt restricții din partea multor țări. Deci e întrebare dacă vor putea veni. Normele de carantină sunt valabile. Poliția desigur nu reușește la fiecare să meargă și sperăm că fiecare va avea grijă de sănătate sa”, a punctat Chicu.

Amintim că pe 17 noiembrie au fost anunțate 1.069 cazuri noi de infectare cu COVID-19. Astfel, bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus, de la început de martie până acum, a ajuns la 90.912 cazuri. De asemenea, autoritățile au anunțat despre decesul a 19 persoane, așa încât în total 2.054 de pacienți s-au stins din viață din cauza complicațiilor.