Mamele au multe semne de întrebare atunci când este vorba despre viitorul lor copil: multe mituri le pot încurca și chiar speria. Există o serie întreagă de credințe comune despre sarcină, care s-au dovedit a fi false. Pe rețelele de socializare, clinica BioTexCom a venit în ajutor mămicilor cu o selecție a celor mai populare mituri despre femeile însărcinate, dar și cu explicații la ele. 

100% dintre femeile însărcinate caută informații despre sarcină și naștere, într-un fel sau altul. Din păcate, există pe Internet o mulțime de falsuri și chiar informații dăunătoare despre această perioadă a vieții unei femei.


Femeile cu șolduri mari nasc mai ușor.
Coapsele, care sunt denumite în mod obișnuit largi, arată astfel din cauza iliului mai mare, aceasta fiind partea superioară a coapselor. Dimensiunea sa nu are nimic de-a face cu dimensiunea canalului de naștere, care este implicat în timpul travaliului. La naștere, bebelușul trece printr-o intrare, o gaură rotundă în mijlocul bazinului, pe care nu o puteți vedea din exterior. Dimensiunea canalului este diferită la fiecare femeie și nu depinde de dimensiunea șoldurilor.

După mărimea și forma pântecului, puteți înțelege se va naște băiat sau fată.

Ar fi foarte convenabil să se determine sexul copilului în acest fel, dar, din păcate, acest lucru nu este posibil. Doar două lucruri afectează dimensiunea și forma pântecului, acestea sunt: mărimea fătului și poziția lui în uter. Genul copilului nenăscut nu afectează în niciun fel forma corpului mamei.

Ecografiile frecvente pot dăuna fătului.
Nu există dovezi științifice că o ecografie prenatală efectuată corespunzător ar dăuna unei mame sau copilului ei nenăscut. Ecografia nu se bazează pe radiații, ci pe unde sonore de înaltă frecvență. Ele sunt reflectate de la făt și din această cauză, imaginea este afișată pe ecran. Pericolul poate apărea dacă ultrasunetele sunt efectuate prea mult ca durată, dar medicii profesioniști nu permit acest lucru.

Femeile însărcinate nu trebuie să se întindă pe burtă
Fătul este situat în interiorul uterului și este protejat în mod fiabil de mușchii organului. O femeie însărcinată poate dormi și se poate întinde pe burtă – cât dorește.

Femeile însărcinate nu trebuie să alerge.
Sarcina nu este un motiv pentru a stopa alergatul. Dacă femeia nu are probleme de sănătate, poate alerg atâta timp cât se simte confortabil. Doar în caz că apar complicații, activitățiile fizice ar trebui evitate.

Foto: google.com
Sursa: instagram.com Distribuie articolul: