Oamenii de știință  sunt oameni ciudați cu interese neașteptate. Fie își dau seama cum să trimită un bărbat pe lună, fie alcătuiesc o listă detaliată a caracteristicilor aspectului unei femei care atrag bărbații. Contrar credinței populare, dragostea seamănă mai mult cu o revistă de psihologie decât cu un roman despre o fată blondă răpită de un pirat frumos.  Și iată ce spune știința despre ceea ce îi înnebunește cu adevărat pe bărbați.

Buzele roșii

 Un studiu de la Universitatea din Manchester a arătat că buzele de culoarea roșie fac o impresie de durată asupra bărbaților: bărbatul obișnuit se uită la gura fetei mai mult de jumătate din timp la o întâlnire.  Deci, dacă vrei să impresionezi, folosește doar ruj roșu.

Dinții albi

Ar fi ciudat ca, uitându-se la buze, să nu observe ce este imediat în spatele lor.  Nimic neașteptat – cercetătorii de la universitățile din Leeds și Central Lancashire au descoperit că bărbaților le plac dinții albi și sănătoși, iar aceștia citesc subconștient bronzul ca pe un semn al vârstei și al bolii.  Apropo, o nuanță interesantă este că băieții consideră că atractivi sunt doar dinții albi, pe când fațetele orbitoare nu vă vor oferi niciun avantaj suplimentar.

Zâmbetul

Știi ce face buzele roșii și mai atractive?  Zâmbetul! Poate chiar prea multă atractivitate: studiile arată că bărbaților le plac fetele zâmbitoare, pentru că băieții citesc astfel de expresii faciale ca interes.  Așa că vă sfătuim să le mulțumiți cu drag curierilor și instalatorilor, dar păstrați-vă fața cărămidă, altfel băieții vor decide că v-ați îndrăgostit de ei.

Voce înaltă

Și când spui „mulțumesc”, încearcă să fredonezi, ca dintr-un butoi.  Lasă soprana la întâlniri – conform unui studiu realizat de specialiști de la University College London, bărbaților le plac cel mai mult tonurile înalte.  Oamenii de știință sugerează că vocile înalte semnalează o dimensiune mică a corpului, care este acum considerată atractivă.  (Și nu ne putem opri să ne gândim la baloanele cu gel).

Mai mult roșu pentru zeul roșu!

Apropo, nu funcționează doar rujul roșu, ci și hainele de aceeași culoare.  În 2008, doi oameni de știință, Andrew Elliot și Daniela Niesta, au arătat o fotografie cu aceeași femeie unor bărbați diferiți.  În unele imagini, fata purta o bluză roșie, în altele, albastră  S-a dovedit că, în primul caz, bărbații sunt mult mai probabil să considere o femeie atractivă și chiar sunt dispuși să cheltuiască mai mulți bani pe ea.

Distribuie articolul: