În perioada 7-8 martie, agenții economici din domeniul HoReCa au încasat aproximativ 7,2 milioane de lei, în timp ce comercianții cu flori au înregistrat încasări de aproximativ șapte milioane de lei. Aceste informații au fost furnizate de Serviciul Fiscal de Stat, care a monitorizat cu atenție activitatea a 30 de restaurante și 69 de comercianți cu flori din municipiile Chișinău și Bălți în această perioadă.

De asemenea, SFS menționează că acțiunile întreprinse în această perioadă nu au vizat aplicarea sancțiunilor, ci monitorizarea respectării legislației în vigoare de către contribuabilii din domeniul HoReCa și comerțul cu flori, în scopul prevenirii nedocumentării tranzacțiilor prin echipamentele de casă și de control.

Monitorizarea s-a desfășurat pe toată durata programului subdiviziunilor, verificându-se selectiv notele de plată în comparație cu bonurile fiscale eliberate și obținându-se explicații de la angajați.

Serviciul Fiscal de Stat îndeamnă toți contribuabilii să respecte legislația fiscală și să elibereze bonuri fiscale la tranzacțiile în numerar, iar cumpărătorii să solicite bonurile de casă la achiziționarea produselor sau serviciilor, contribuind astfel la creșterea nivelului de conformare.

 

Distribuie articolul: